Boekel Sport tegen SS'18.  Foto: Fons de Bruin/Voetbal-Shoot.nl
Boekel Sport tegen SS'18. Foto: Fons de Bruin/Voetbal-Shoot.nl Foto: Fons de Bruin/Voetbal-Shoot.nl

2G: Wederopstanding DAW Schaijk na achterstand, Prinses Irene koploper

Voetbal 2.046 keer gelezen

SCHAIJK | DAW Schaijk toonde veerkracht door een 0-2 achterstand tegen Sparta’25 om te buigen naar een 3-2 overwinning. RKSV Schijndel/De Wit verloor thuis van Olympia’18. En in de slotfase van Volkel tegen Eendracht’30 vielen er veel doelpunten.

Door: Cis van Pinxteren

Na een goed debuut in de eerste wedstrijd moest promovendus RKSV Schijndel/De Wit zijn meerdere erkennen in Olympia’18. De pot ging gelijk op. Net voor rust miste Tjeerd Pijnenburg van Schijndel een grote kans op een halve meter afstand van het doel. Het beslissende doelpunt viel echter aan de andere kant voor Olympia’18. Een vrije trap van hen werd ongelukkig aangeraakt door een Schijndelse verdediger waardoor het eigen doelpunt, de 0-1, viel. Henri van Alebeek van Schijndel/De Wit was ondanks de ongelukkige nederlaag trots op zijn ploeg. “Het is zuur dat het zo tegen zit, maar we hebben hard gewerkt. Dit hoort bij het leerproces, we waren vorig jaar niet gewend om te verliezen.” Will Beier van Olympia ‘18: “Matige wedstrijd van onze kant waarin we te weinig hebben gevoetbald waardoor we niet in de wedstrijd kwamen. De ploeg verdedigde wel prima. Daar ben ik blij mee.” Een mogelijke reden voor het slechte spel blijkt het ontbreken van twee geblesseerde aanvallers.

Boekel Sport pakt eerste punten
Boekel Sport stond na vier minuten al op voorsprong in de thuiswedstrijd tegen SSS’18 via Edward Schouten. Tijdens de tweede helft van de 1e helft nam SSS’18 iets het overwicht over. De twee goede kansen van het Overloonse team wisten echter niet het net te vinden. Boekel speelde in de tweede helft echter beter en gaf nagenoeg geen kansen meer weg. De bevrijdende 2-0 kwam tot stand na een geweldige solo van Guus Goossens. Hij speelde drie man uit, passte op Sten Krol die het overzicht behield en de bal naar Tim Schuijers legde, Schuijers werkte hard en hoog in het doel af. Daarmee is de eerste overwinning voor Boekel Sport binnen. Michel Kuipers van SSS’18 vond het een onnodig verlies. “Boekel stond goed en we kwamen er moeilijk doorheen. We probeerden uiteindelijk wat te forceren, maar dit pakte verkeerd uit, waardoor zij in de omschakeling de 2-0 maken. Dit geeft stof tot nadenken.”

Misser voor open doel
VV Heeswijk speelde uit tegen Groesbeekse Boys matig maar sleepte er na een doelpuntloze 0-0 wel één punt uit. Trainer Theo van Lieshout van VV Heeswijk: “We mogen heel tevreden zijn met de 0-0, zelf weinig gecreëerd en Groesbeekse Boys miste in de tweede helft enkele grote kansen. Eén keer misten de uitploeg zelfs voor open doel vanaf drie meter.

Wederopstanding DAW Schaijk
DAW Schaijk kwam in eigen huis na een matige eerste helft tegen een beter Sparta’25 op een 0-2 achterstand. DAW kreeg daarna wat kansjes maar kwam niet tot scoren. Direct na rust gebeurde dat wel, de 1-2 kwam van de voet van Corik Megens. De aansluitingstreffer bleek een voorbode voor een sterkere tweede helft van DAW. In de 65e min maakt de ingevallen Roel Janssen de 2-2. Hierna krijgt DAW meerdere kansen op de 3-2, die valt pas in de 90e min uit een corner door Huib van Merwijk. Op veerkracht pakte DAW daarmee de eerste overwinning. “Op basis van de tweede helft is dit een verdiende overwinning. We zijn knap teruggekomen van een 0-2 achterstand.”

Complimenten Prinses Irene voor scheidsrechter
Het Rhode van Frank Brands verloor met 1-3 thuis tegen Prinses Irene. Brands: “Dit was een slechte wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Aan de bal speelden beide teams zeer matig met veel slordige passes, weinig rust aan de bal en veel slechte keuzes.” Tim van den Brand maakte het openingsdoelpunt in de 35ste minuut na een goede actie van Reijnders voor Prinses Irene. Daarna scoorde Ivo Branten voor Rhode uit een corner. Prinses Irene kwam in de 70ste minuut op voorsprong door een kopbal van Jeroen IJff uit een vrije trap van Tim van der Heijden. De club uit Nistelrode kreeg daarna nog een paar kansen en gooide in de slotminuut de wedstrijd in het slot door een doelpunt van Guus Reijnder op aangeven van Tim van der Heijden. Adri Lokven van Prinses Irene was erg te spreken over de scheidsrechter. “Ik wil benadrukken dat we een voortreffelijke scheidsrechter hadden. Tom Hameleers is de naam, daar horen we zeker nog meer van in de toekomst. Een jongeman die de wedstrijd precies goed aanvoelde en niet floot voor elk akkefietje.” Prinses Irene is de nieuwe koploper.

Doelpuntrijk slot in Volkel
Volkel won thuis met 2-1 tegen Eendracht’30. Vóór rust was het echter Eendracht’30 wat de beste kansen kreeg. De wedstrijd leek lang af te stevenen op een bloedeloze 0-0. Jarni Reijnen van Volkel stak daar echter een stokje voor door in de 85ste minuut de ban te breken. Thijmen de Ruijter scoorde meteen daarna de 2-0. Robin Rafael van Eendracht’30 bracht de spanning heel even terug met de 2-1 maar de thuisclub hield alsnog stand.  De Volkelse Michiel Jans was ondanks de overwinning kritisch. “Er was slordig spel bij balbezit aan onze kant. In de tweede helft wonnen wij vaker de duels op het middenveld, waardoor we ook meer kansen creëerden.” Ton Broekman van Eendracht’30 merkte ook dat zijn ploeg minder fel was in de duels dan Volkel. “Op inzet en fysieke kracht verloren we de duels. Bovendien gingen we teveel mee in het fysieke spel en vergaten te voetballen.” Eendracht’30 kan zich opmaken voor een wedstrijd tegen de koploper: Prinses Irene.