Afbeelding

Muziekvereniging OBK viert midden in de nacht haar honderdjarig bestaan

Algemeen 1.070 keer gelezen

ERP | Dit weekend was de Roost in Erp het decor voor Het Blauwe Uur. Het uitgestelde feest van Muziekvereniging OBK ter ere van het 100-jarig bestaan. De bezoekers werden getrakteerd op een beleving die ’s nachts om kwart voor 3 begon en rond half 6 bij zonsopkomst eindigde, waarna een gezamenlijk ontbijt volgde. Het was een echte belevenis.

De bezoekers werden op muzikale wijze welkom geheten door wel heel bijzondere mythische wezens in het Molenpark. Nadat de klanken van het koperensemble hadden geklonken, werd er een gedicht in het teken van Het Blauwe Uur voorgedragen. De stoet vervolgde zich, onder leiding van een heus Shire paard, naar de concertweide op de Roost middels een sfeervolle route, waar alle zintuigen geprikkeld werden. 

Lokale artiesten
Met het openingsnummer Here comes the sun, gezongen door popkoor Voyss, werd de toon gezet. De bezoeker werd via kleuren als rode draad (wit, geel, rood, groen en blauw) meegenomen naar Het Blauwe Uur. Beginnend met de kleur wit. De periode stond voor een wat donkere periode rond 1913 (de eerste Wereldoorlog). Diverse lokale artiesten (Bende Bède Band Keldonk, Tismarwadegewendbent Boerdonk en Toneelvereniging Iets Anders Erp) startte met een processie. De kleur wit werd afgesloten door de slagwerkgroep van OBK onder leiding van Jesse van Lankveld. 

Blauwe feeën
Geel, een droom wordt werkelijkheid: de periode 1920, de Charleston periode. De dansers van Souplesse Dance zorgde voor de typische danspassen en choreografie. De ruiters van Brabants Span danste met hun imposante paarden.
De lucht kleurt en neemt een rode gloed aan. Vuurartiesten en Brandweereenheid Erp treden ten tonele. Muziek als A Night Like This en de Brandweermars kwam voorbij.
Vervolgens groen, de kleur van natuur en nieuw leven. Morning has broken kon niet ontbreken. Ook paradeerden blauwe feeën op stelten en danste een drone zijn onverwachte manoeuvres. 

Nieuwe dag
En tot slot blauw, dat staat voor het aanbreken van een nieuwe dag. Muziek als A brand new day, Till the sun comes up en Brabant waren meer dan toepasselijk. Muziekvereniging OBK, onder leiding van dirigent Sef Pijpers, kon samen met vele lokale solisten, verenigingen, organisaties en andere theatrale kunstvormen toewerken naar de zonsopkomst. En wat een schitterend beeld gaf dat: alle elementen waren aanwezig, het totaalplaatje klopte van dit bijzondere muziektheater. 

beleving
Het Blauwe Uur was een evenement met lef, creativiteit en verbinding met vele kunstdisciplines. Het was een evenement mét en dóór de gemeenschap. Zowel voor deelnemers als het publiek was het een waanzinnige beleving.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant