Juf Janine en Juf Karin met de kinderen van groep 1/2b.
Juf Janine en Juf Karin met de kinderen van groep 1/2b.
+ VIDEO

De Pionier viert nieuwe naam met aanstekelijk liedje: ‘Deuntje zit al de hele ochtend in mijn hoofd’

Algemeen 2.065 keer gelezen

VEGHEL | De naam ’t Heibosch is verdwenen van de gevel van de basisschool aan het Lookveld in Veghel. Sinds kort zijn Partou Kinderopvang, Nijntje Pluis SPV en ‘t Heibosch Basisonderwijs samengegaan onder de naam: Speelleercentrum de Pionier. Afgelopen woensdagochtend werd hier feestelijk bij stilgestaan met het uitbrengen van een aanstekelijk liedje plus clip. 

De première van het liedje Avonturen van de Pionier vond woensdag om 09.30 uur plaats. Janine Riddy-de Baaij, werkzaam voor De Pionier en nauw betrokken bij de productie van het nummer, is trots op het eindresultaat. “Het is echt een nummer dat blijft hangen. Het deuntje zit al de hele ochtend in mijn hoofd.” 


Ouders kijken mee via Teams.

Microsoft Teams
Ook de ouders werden betrokken bij de lancering van Avonturen van de Pionier. Sommige dansten vanuit thuis met de kinderen mee via Microsoft Teams en om 13.30 uur werd er aan de poort gezamenlijk gedanst op de klanken van het liedje. “De kinderen zijn hartstikke enthousiast en het personeel stiekem ook”, vertelt Riddy terwijl de kinderen van groep 1/2b samen met juffrouw Karin door het klaslokaal dansen.
Op het Veghelse speelleercentrum werden verder de hele dag percussie- en theaterworkshops gegeven.


‘Zien en gezien worden’
Directrice Minet Peters vindt het een originele manier om stil te taan bij de officiële lancering van De Pionier. Ze licht toe waar het speelleercentrum voor staat: “Binnen De Pionier werken we als team intensief samen om kinderen een ononderbroken ontwikkelingslijn te laten doorlopen. We doen dit omdat we erin geloven dat dit de beste voorbereiding is op een wereld, waarin de kansen en mogelijkheden voor het oprapen liggen. De nieuwe naam hebben we gebaseerd op ‘Zien en gezien worden’.”


Dansen in de klas.

Lees meer over De Pionier in de Stadskrant Veghel van volgende week. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant