Jong en oud kwam op de tentoonstelling af.
Jong en oud kwam op de tentoonstelling af.

Fischertechnik tentoonstelling in De Watersteeg

Algemeen 1.180 keer gelezen

VEGHEL | Fischertechnikclub Nederland was op zondag 2 februari neer gestreken in verzorgingshuis De Watersteeg in Veghel voor een fischertechnik-tentoonstelling. De fischertechnikclub Nederland is een club modelbouwers van rond de 350 leden uit België, Duitsland en Nederland. "Het was een mooie, gezellige en zeer drukbezochte tentoonstelling", aldus Marcel Bosch van de fischertechnikclub Nederland.

Veel modelbouwers van de fischertechnikclub waren aanwezig met diverse bouwprojecten en zij waren erg enthousiast over de drukke opkomst. Er werden modellen getoond die de clubleden thuis van fischertechnik hebben gebouwd. Dit varieerden van auto's, treinen, stoommachines, kermismodellen, een orgel spelende robot, carillon, knikkerbanen, een achtbaan en een hoge hijskraan.

Het gehele systeem van fischertechnik is gebaseerd op een schuifconstructie waarbij nokjes in een halfopen gleuf worden geschoven. Voor de aandrijving van de modellen worden motoren gebruikt van 6 tot 24 volt. Verder wordt er gebruikgemaakt van onder andere schakelaars, pneumatische cilinders, mechanica, solartechniek en eventueel een interface voor de besturing met een computer.
Fischertechnik is een constructie- en systeembouw waarmee op schaal echte modellen worden nagebouwd. De fischertechnikclub Nederland bedankt De Watersteeg voor de locatie en de vele vrijwilligers die de bewoners van het Veghelse verzorgingshuis een rondleiding hebben gegeven op de fischertechnik tentoonstelling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant