Boekel Sport is nog maar drie wedstrijden verwijderd van het kampioenschap. Tegen VV Heeswijk moet er thuis gewonnen worden.
Boekel Sport is nog maar drie wedstrijden verwijderd van het kampioenschap. Tegen VV Heeswijk moet er thuis gewonnen worden. Foto: Bas Delhij

Voorbeschouwing 2E: derby der middenmoters in Schijndel, degradatiekraker in Nistelrode

Voetbal 1.986 keer gelezen

SCHIJNDEL | De derby tussen Schijndel/De Wit en Rhode staat in het teken van de spannende strijd om de nacompetitie te vermijden. Boekel kan op championshippoint komen als het wint van Heeswijk. Prinses Irene en Eendracht’30 vechten het uit in een rechtstreekse degradatiekraker. DAW speelt komend weekeinde niet. 

Door: Cis van Pinxteren

Koploper Boekel ontvangt thuis de nummer elf VV Heeswijk. Boekel is nog maar drie hordes verwijderd van het kampioenschap. De uitwedstrijd in Overloon tegen SSS’18 werd vorige week met 0-3 gewonnen. Trainer Michiel Jans, had een verbeterpuntje voor zijn elftal. “We hadden wat vaker moeten scoren. De eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Heeswijk is het belangrijkst.” Het kampioenschap komt bij winst dichtbij. Dan is het gat met DAW acht punten. DAW moet dan al zijn overige drie wedstrijden winnen. Boekel heeft in dat scenario genoeg aan twee punten in de resterende twee wedstrijden tegen Handel (thuis) en Avanti’31 (uit). De Boekelse selectie en staf blijven ogenschijnlijk rustig onder de kampioensdruk. VV Heeswijk staat als nummer elf twee punten voor op Eendracht’30. Elk punt is dus waardevol om directe degradatie te voorkomen. Trainer Mark Strik weet dat het een lastige opgave zal worden. “We hebben nog een zwaar programma voor de boeg waarin we nog minimaal vier punten moeten pakken om de directe degradatie te ontlopen”, aldus Strik. Na de zware uitwedstrijd in Boekel speelt Heeswijk tegen Berghem Sport (thuis), Schijndel/De Wit (uit) en Rhode (thuis). Eerder dit seizoen won Boekel Sport met pijn en moeite pas in de slotfase tegen Heeswijk met 0-1. Kan Heeswijk verrassen in het hol van de leeuw? 

Derby der middenmoters in Schijndel
De derby tussen Schijndel en Sint-Oedenrode is er een tussen twee middenmoters. Beide teams speelden vorige week gelijk. Schijndel/De Wit voelde zich tekort gedaan na een controversieel gelijkspel tegen Eendracht’30. Schijndel-trainer Patrick Methorst was het niet eens met een gegeven strafschop voor Eendracht.  “Na een licht duwtje viel de aanvaller van Eendracht als een stervende zwaan op de grond. Ik vond het absoluut geen penalty. De scheidsrechter floot eerder in de wedstrijd ook al niet voor overtredingen. Wij hebben twee punten te weinig gepakt. Daar zijn we doodziek van.” Schijndel zakte af naar de zesde plek en staat twee punten boven de streep. Rhode staat één punt onder Schijndel. Trainer Theo van Lieshout was met het gelijkspel tegen Berghem Sport, 1-1, tevreden over de instelling van zijn team. “Ik heb vandaag een Rhode gezien wat in tegenstelling tot de afgelopen weken speelde met lef en durfde door te dekken. Ieder punt telt”, aldus Van Lieshout. Schijndel won in december de derby uit in Sint-Oedenrode met 1-2. De jonge Schijndelse selectie kreeg daarna te maken met een blessuregolf en boekt wisselvallige resultaten. Rhode wacht al drie wedstrijden op een nieuwe driepunter. Drie punten kunnen het verschil maken tussen handhaving of degradatievoetbal. Wie kroont zich tot winnaar in deze beladen derby?  

Passief Prinses Irene tegen overlevend Eendracht’30
De degradatiekraker in Nistelrode tussen Prinses Irene en Eendracht’30 is belangrijk in de strijd onderin. Eendracht’30 staat als nummer twaalf op een plek die directe degradatie naar de derde klasse betekent. Twee punten staan ze achter Heeswijk en acht punten achter de nummer tien: Prinses Irene. De Nistelrodese voetbaltrots bevindt zich in het degradatiemoeras. Vier punten onder de streep vecht het voor één van zijn laatste kansen. Vorige week verloor Prinses Irene van Avanti’31 met 5-2. De trainer van Prinses Irene, Ton Berens, vond dat zijn ploeg elkaar in de steek liet. “We streden niet als team en liepen niet het vuur uit de sloffen voor elkaar. Het is geen vijf voor twaalf meer, maar echt twaalf uur. De absolute wil om een doelpunt te voorkomen ontbrak. We hadden ook nergens recht op vandaag want we hebben gewoon gefaald in agressief spel.” Berens zal zijn team aansporen om agressiever en met meer inzet op jacht te gaan naar de overwinning. Eendracht’30 pakt de afgelopen weken wel resultaten. Twee keer werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen een Schijndelse tegenstander. Ondanks een gehavende ploeg met drie schorsingen en een aantal afwezige NEC-supporters werd er één puntje gered tegen Avanti’31. De overlevingsstand staat aan in Mook. Met de NEC-supporters weer in de gelederen kan een zege de reddingsboei betekenen richting de apotheose van dit seizoen. Welke ploeg doet zichzelf een goede zaak en neemt de drie punten mee in deze bloedstollende kraker? 

Ongeslagen Handel reist af naar Boxmeer
Handel haakte af in de titelstrijd na een 0-0 gelijkspel tegen Union. De druk is er dus gedeeltelijk af in de match uit tegen Olympia’18. Voor de vierde keer in de laatste vijf wedstrijden speelt Handel gelijk. Trainer Sander Janssen zag wel een stijgende lijn in het veldspel. “We waren met name in de tweede helft dominant en wilden voetballen. Het leek wel een kermis, het was een schiettent. We misten alleen de kansen, zelfs vanaf de stip.” Teun Graat faalde in de 65e minuut vanaf elf meter. Het gat met de koploper liep zo uit naar negen punten. Janssen: “We gaan de komende weken vrijuit voetballen en ons klaarstomen voor de nacompetitie.” Handel heeft als nummer drie maar liefst twaalf punten voorsprong op de nummer vier met nog vier wedstrijden te gaan. De situatie in Boxmeer is nijpender. Als nummer zeven staat Olympia’18 net boven de streep, vijf doelpunten om precies te zijn. “Ik denk dat we uit de resterende wedstrijden minimaal zes punten moeten halen om ons veilig te spelen”, sprak trainer Wil Beijer uit na de winst op Heeswijk van twee weken terug. Winnen tegen Handel is een zeldzame gebeurtenis. De promovendus is na twintig wedstrijden nog altijd ongeslagen met elf overwinningen en negen puntendelingen. Komt er een einde aan die ongeslagen reeks in Boxmeer?

Zespuntenwedstrijd uit in Malden voor Avanti’31
Avanti’31 was vorige week de enige ploeg in de middenmoot die drie felbegeerde punten mocht opstrijken. Prinses Irene werd met 5-2 verslagen in eigen huis. “In een goede wedstrijd hebben we goed en terecht gewonnen. Voor rust hadden we het al moeten beslissen”, reageerde Avanti-trainer Stephan Hesemans. Avanti deed zo goede zaken en liep drie punten uit tegenover concurrenten. Drie punten staat het nu boven de streep. Op de streep ligt Union als nummer acht. Eerder dit seizoen werd het 1-1 tussen Avanti en Union. Deze zespuntenwedstrijd kan cruciaal zijn voor handhaving van Avanti. Het resterende programma is namelijk loodzwaar met Olympia’18 (thuis), DAW Schaijk (uit) en Boekel Sport (thuis). Weet het Schijndelse elftal drie punten mee terug te nemen uit Malden? 

Must-win Berghem Sport tegen degradant SSS’18
Berghem Sport moet winnen tegen hekkensluiter SSS’18 om boven de streep te komen. Vorige week eindigde het treffen met Rhode in een 1-1 gelijkspel voor Berghem. “De tweede helft kwam Rhode meer in zijn spel. Wij hadden in de eerste helft op 1-2 kunnen komen. We koesteren één punt”, zei trainer Ton Kosterman na afloop. Eén punt zal niet voldoende zijn tegen SSS’18. Als nummer negen zit Berghem Sport namelijk net onder de streep met één wedstrijd meer gespeeld dan de overige concurrenten. Qua punten staat het gelijk met de nummer zeven en acht. Het doelsaldo valt net in het voordeel uit van Berghem. Na de thuiswedstrijd tegen SSS’18 is Berghem Sport een week vrij. Daarna speelt het nog tegen VV Heeswijk (uit) en Handel (uit). De laatste thuiswedstrijd moet dus eindigen in drie punten om zicht te houden op directe handhaving. Twee van de vorige drie thuiswedstrijden won Berghem Sport. SSS’18 verloor eerder dit seizoen met 0-5 van Berghem. De onoverkomelijke degradatie van SSS’18 is na de verloren thuiswedstrijd tegen Boekel Sport (0-3) een feit. Zij degraderen direct als hekkensluiter. Trainer Ron Spruit van SSS’18 was niet ontevreden. “We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld. In de eerste helft kregen we ook drie honderd procent kansen maar maken die niet.” De resterende wedstrijden volbrengt SSS’18 zijn sportieve plicht. Er is nog niet gewonnen dit seizoen. Kan SSS’18 verrassen uit in Berghem?

Programma 2E:
Boekel Sport - Heeswijk
Schijndel/De Wit - Rhode
Prinses Irene - Eendracht’30
Olympia’18 - Handel
Berghem Sport - SSS’18
Union - Avanti’31

Stand 2E:
1. Boekel Sport 21-51 (pk 1)
2. DAW Schaijk 21-46
3. Handel 20-42
4. Avanti’31 20-30
5. Schijndel/De Wit 21-29
6. Rhode 20-28
7. Olympia’18 20-27
8. Union 20-27
9. Berghem Sport 21-27
10. Prinses Irene 20-23
11. Heeswijk 20-17
12. Eendracht’30 20-15
13. SSS’18 20-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant