Afbeelding

UDI'19 wint oefenpotje tegen SV Venray met 3-1

Voetbal 291 keer gelezen

UDEN| UDI'19 speelde zaterdag weer een oefenpotje. Op eigen veld wonnen de Parkzichters uiteindelijk met 3-1 van 1e klasser SV Venray. Pas na de pauze vielen de goals. Sam Wassenberg, Roald van Hout en Hidde van Dongen zorgden voor 3-0 waarna de gasten vlak voor tijd nog een verdiende, en fraaie, tegengoal produceerden: 3-1.

Ach, een oefenpotje is een oefenpotje. En je moet niet te vroeg pieken, daar heb je weinig aan. En trainers zeggen altijd pas na de eerste competitiewedstrijd of de voorbereiding geslaagd is. Wordt de eerste wedstrijd gewonnen dan was de voorbereiding geslaagd. Allemaal een beetje gechargeerd natuurlijk maar zo luidt wel het welbekende cliché. Speelde UDI'19 lekker tegen Venray? Nou nee. Vooral in de eerste helft was het verre van sprankelend. Zeer stroef zelfs. 

Laag tempo
Luuk Meulink maakte zijn opwachting in de basiself van de gastheren, hij acteerde wat hangend aan de linkerkant. Al snel kreeg hij een kans na een voorzet van de constant tomeloos opstomende Tufan Koca. Uiteindelijk kregen de gastheren amper mogelijkheden voor de pauze. Het baltempo lag veel te laag waardoor Venray makkelijk in de duels kon komen en daardoor de Udenaren het leven zuur kon maken. In de tegenstoot was er nog een prima kans voor de gasten maar de paal bracht redding voor doelman Coen van Boxtel. De gasten hadden overigens de beschikking over een leuk spitsje en de rechtsbuiten was ook af en toe dreigend. De thuisploeg ploeterde nogal voor de pauze, al waren er wat kleine kansjes.

Toch weglopen
Na de pauze kwam Knud van den Heuvel voor Luuk Meulink en later werd er nog volop gewisseld. Venray sputterde nog wat tegen maar halverwege het tweede bedrijf kwam de bal in de zestien meter bij Roald van Hout die zijn inzet bij Sam Wassenberg zag belanden: 1-0. Overigens was hier sprake van buitenspel omdat de doelman al voorbij was maar de jonge clubgrensrechter van Venray had dit niet door. Even later kwam Koca weer lekker op na een fraaie lange bal van Randy Hofmeijer. De back zette voor waarna Roald van Hout vanaf de rand van de zestien heerlijk mocht uithalen met de binnenkant van de voet: 2-0. Daarna volgde de mooiste goal van de avond. Knud van den Heuvel zette met een fraaie voetbeweging wederom Koca aan het werk waarna diens voorzet bij de met zijn rug naar de goal staande Hidde van Dongen belandde. De jongeling, toch al af en toe lekker wegdraaiend, had vervolgens een flitsende lichaamsschijnbeweging in huis en drukte koelbloedig af: 3-0. Vlak voor tijd dan toch ook een verdiende goal voor de gasten. Het was een fraaie treffer want de assist van de spits van Venray was heerlijk delicaat. Een mooie steekbal die je helaas zelden ziet tegenwoordig. Met gevoel gegeven. Een ploeggenoot, als invaller ook spelend met nummer 9, maakte het beheerst af: 3-1. UDI'19 had toen ook al volop gewisseld. De gastheren kampen nog met wat afwezigen maar moet toch binnenkort klaar zijn voor de competitie.

UDI'19| Van Boxtel, Koca, Van Dijk, Pennings, Smits, J. van Geelkerken, Hofmeijer, Van Hout, Gakpo, Wassenberg, Meulink. Ingevallen: Van den Heuvel, Van Dongen, Massa, Hoefs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant