De mannen van de voetbalschool (Foto Peter Kuijpers)
De mannen van de voetbalschool (Foto Peter Kuijpers)

Voetbalschool met nieuwe gezichten

Voetbal 1.706 keer gelezen

VEGHEL | Blauw Geel'38 heeft al bijna drie jaar een eigen niet commerciële voetbalschool. Destijds in het leven geroepen met steun van de Rabobank. Uitvoerende tak waren Coen van Dijk, Jack de Laat en Lionel Saidjan. Lionel gaat stoppen, echter met pijn in zijn hart. Er is een kind opkomst in huize Saidjan en hij is bovendien trainer van JO 19-1. Verder laten zijn komende job, bij De Kluis op de Noordkade, weinig ruimte over voor anderen dingen.

Door: Peter Kuijpers.

De piek van vooral commerciële voetbal- en keepersscholen hebben we gehad. Nog niet eens zolang geleden begonnen veel oud-voetballers na hun carrière een voetbalschool op de woensdagmiddag of vrijdagavond. Met steun van de Rabobank namen Coen van Dijk en Jack de Laat de draad op voor het stichten van de Blauw Geel'38 niet commerciële voetbalschool.
Lionel verzorgde bijna drie jaar lang met zijn trainers de trainingen. Met pijn moet hij dit dankbare werk achter zich laten, maar zorgde wel voor een nieuwe groep jonge enthousiaste trainers. Nicky van der Heijden, Bob van Dijk, Michael Hendrick en Timo van Dalsum zetten dit mooie initiatief nu voort.

Voetbalschool
Het gesprek met Lionel en de nieuwe trainersgroep vindt plaats in de kantine van de Zwijsen Sporthal. Op het Prins Willem Alexander Sportpark zijn alle wedstrijden wegens sneeuw afgelast. Lionel steekt van wal: "De voetbalschool is eigenlijk opgericht om jonge gasten achter de computer weg te halen en te laten sporten. Ik heb samen met andere trainers de trainingen gegeven, maar ook de trainers en stagiaires begeleid. Ik laat dat allemaal maar moeilijk los al wordt dat wel vergemakkelijkt met deze leuke trainersgroep die dat over gaan nemen. Daar heb ik vertrouwen in."
Michael vult aan: "Het is leuk werk bij mijn taak als hoofdtrainer van JO 8-1 en assistent-trainer bij JO 15-1. Ik ben bij de voetbalschool begonnen als stagiair en kende zodoende Lionel al een tijdje. Nu heeft hij ons gevraagd om het voort te zetten, nou dat gaan we zeker doen en goed ook."

Binding
Tweemaal trainen bij je club en dan ook nog eens op woensdag de voetbalschool. Kan dat en is het fysiek op te brengen. Bob: "Ik denk van wel. We proberen dat op een leuke manier te brengen. De spelers die komen, willen zelf beter worden, dus die drive is er." Lionel stuurt bij: "Wij bieden de deelnemers trainingen aan dat geeft ook een verplichting om te komen. We bieden ze bovendien de service om ze in hun eigen omgeving aan het werk te zien en dan te sturen. Maar dat geldt ook voor de binding met de trainers en de ouders. We zijn niet commercieel en de deelname is gratis."

Goud
Timo voetbalt zelf nog bij trainer Lionel in JO 19-1. Timo: "Ik ben stagiair van de opleiding Sport en Beweging. Dus een mooie gelegenheid om mijn stage te lopen bij de voetbalschool. Ik train bij Blauw Geel'39 nog JO 9-1 dat lukt aardig al was het in het begin wel even wennen. Het is voor mij het voorbereiden van trainingen en ze eventueel uit te voeren." Wat is het rendement van een voetbalschool. Michael: "We hebben uit de inschrijvingen een aantal teams gemaakt op leeftijd en die komen driemaal achter elkaar terug. Dan kun je ze specifiek trainen op onderdelen. Daar zien we tot ons genoegen vooruitgang in." Lionel wil nog kwijt dat de vaste materiaalman op woensdag Toon van de Laar is. "Die man is goud waard voor ons en hoort bij het team."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant