Ruime zege voor Attacus
Ruime zege voor Attacus Foto's Peter Kuijpers

Attacus zonder problemen langs WBB Giants 93-68

Sport 977 keer gelezen

VEGHEL – Na het verlies vorige week tegen koploper B.C. Virtus werden in het thuisduel met WB Giants de Veghelse ruggen nog eens gekromd. De ploeg uit Bergen op Zoom hield lang stand, maar moest na rust toch het moede hoofd buigen voor een ontketend Attacus. De winst zaterdagavond werd de vierde opeenvolgende thuiszege van de Veghelaren. Kwartstanden: 22-16, 19-20, 27-17 en 25-15

Door: Peter Kuijpers

Als je Attacus een tijdje niet hebt zien spelen valt vooral de inbreng van de jeugd op die langzaam zijn intrede doet. Coach Paul van Asseldonk is er in ieder geval niet vies van.  Levi van Doorn spant de Kroon. Vermoedelijk amper verlost van zijn beugeltje maakte het zeventienjarig talent al minuten in de basis-vijf van de Veghelaren. Ondanks dat Thijs  Findhammer met een driepunter de score op gang bracht bleven de West-Brabanders goed bij met een groot rendement in de score. Alleen tegen het einde van het eerste kwart kon Attacus uitlopen naar 22-16.



Levi van Doorn kreeg speelminuten

Bart van der Horst
Het tweede kwart gaf meer weerstand. Bovendien gooide Bas Leyte, spelend met een beschermend masker, alles binnen, ook van afstand. Het was ook niet de periode van Michiel Hamel die zijn pogingen op driepunters steeds weer uit de ring weg zag draaien en miste Bart van de Horst maar liefst vier vrije worpen. Sterke beer Van der Horst compenseerde zijn missen ruimschoots door veel te scoren. Attacus kon niet verder uitlopen dan vijf punten simpel omdat Giants bijna een honderd procent score hadden uit elke tegenaanval. Met een stand van 41-36 werd de rust aanvaard.



Hamel  (6) dicht bij een treffer

Driepunters
De rust had de Veghelaren goed gedaan. Het spelletje ging lopen en in no time liep Attacus uit naar elf punten. Dat verschil bleef even hangen mede doordat buiten categorie Leyte alles raak bleef gooien. Toch werden de Veghelaren sterker. De driepunters van onder anderen Hamel gingen vallen, maar ook Dijksterhuis en Tholen lieten zich gelden waar Van der Horst onder de basket niet te stoppen is. Het kwart ging naar Attacus met 27-17 wat een totaal score gaf van 68-53 en de eindzege zich al aankondigde. In het laatste vierde kwart was de accu leeg bij WBB Giants wat uiteindelijk uitmondde in een 93-68 eindscore. Zaterdag speelt Attacus opnieuw thuis. Tegenstanders zijn dan The Black Eagles uit Rosmalen.

  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant