Geel-Zwart verliest op eigen veld van HOD

Geel-Zwart in stromende regen ten onder

Sport 480 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 was afgelopen zondag in de stromende regen niet opgewassen tegen HOD Dames 1. Na de nederlaag en het mindere spel van vorige week wilde de ploeg graag wat recht zetten. Toch lukte het de Veghelse hockeysters niet om het overwicht te krijgen op het veld. HOD won uiteindelijk met 1-3 van een fantasieloos Geel-Zwart.

De strijdlust ontbrak in de eerste helft. Iets waar HOD dankbaar gebruik van maakte. De meeste kansen waren voor de uitploeg en al snel wisten de gasten op voorsprong te komen. Niet veel later werd het 0-2, HOD ging uiterst effectief om met de kansen die zij cadeau kregen van Geel-Zwart.

Anne Biemans
In de tweede helft was er meer strijd op het veld zichtbaar. Helaas voor de Veghelse dames volgde al snel een nieuwe domper. Binnen vijf minuten werd het via een strafcornervariant 0-3. Het duurde even voordat de ploeg dit te boven kwam. Maar toen de 1-3 werd binnen geschoten door Anne Biemans, was de ploeg wakker. Geel-Zwart werd feller in de duels en was beter opgewassen tegen de aanvallen van HOD. De ploeg gaf alles, maar miste zondag de creativiteit om het verschil te maken. De eindstand bleef dan ook 1-3.

Derby
Na twee verliespartijen is de ploeg erop gebrand om volgende week in Sint-Oedenrode de drie punten mee naar huis te nemen. Geel-Zwart staat na drie wedstrijden op een zevende plek en 'Rooi' op de tiende positie. Het belooft dus een mooie wedstrijd te worden. De winnaar kan naar boven kijken, de verliezer komt in de gevarenzone terecht.
De ploeg hoopt dat er veel supporters meereizen naar deze derby. De wedstrijd start dan wederom om 12.45 uur.