Inge van Kessel probeert de keeper te omspelen.
Inge van Kessel probeert de keeper te omspelen.

Geel-Zwart sluit seizoen in stijl af met zege

Sport 488 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 heeft afgelopen zondag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een zakelijke overwinning. In Son werd er tegen Son met 0-3 gewonnen. Met de promotie op zak werd het een ontspannen wedstrijd. Het was vooral genieten geblazen voor de Veghelse hockeysters.

In de eerste helft begon Geel-Zwart erg sterk, er werden mooie aanvallen gecreëerd van achteruit en er lag veel ruimte op het middenveld. Al snel werd de 0-1 gescoord door Madelief de Beer, die de bal vanaf de cirkelrand binnensloeg.
Na deze voorsprong leek de ploeg uit Veghel wat in te zakken. Ondanks dat het meeste balbezit voor de Veghelse ploeg bleef, werd er ook regelmatig een kans weggegeven. Beide ploegen wisten echter niet effectief met de kansen om te gaan waardoor de ruststand op 0-1 bleef staan.

Makkelijk hockeyen 
Son probeerde na rust iets terug te doen. De Veghelse defensie was de aanvalsters van Son echter keer op keer te slim af. Ook de strafcorners tegen werden, onder andere door keepster Marlou van Essen, goed gekeerd. Uiteindelijk gooide Madelief met haar tweede treffer van de middag de wedstrijd op slot. De makkelijk scorende Veghelse sloeg de bal na een sterke solo snoeihard in het net achter de keepster. Hierna was het makkelijk hockeyen voor Geel-Zwart. Er werd aanvallend gespeeld en er ontstonden mooie combinaties waaruit veel kansen voortkwamen. Een van deze kansen werd verzilverd door Julie van Roosmalen die, na een goede assist van Babs de Kock, koel de keepster wist te omspelen. Het vizier stond zondag verder niet helemaal op scherp en dus werd de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten met 0-3.

Miguel Bosman
Geel-Zwart Dames 1 neemt na dit goede seizoen afscheid van speelster Leonie van den Bersselaar, coach Miguel Bosman en assistent-coach Frank van Roosmalen. Het team bedankt hen alle drie voor hun bijdrage aan dit mooie seizoen. Ook bedanken ze nogmaals alle supporters voor de steun. Begin augustus gaat de ploeg aan de voorbereiding beginnen voor het nieuwe seizoen, zodat ze in september klaar staan om te strijden in de Eerste Klasse.

Sarah-Elisa van Opbergen houdt balbezit.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant