Jacques gaat naar Altior.
Jacques gaat naar Altior. Foto: Peter Kuijpers

Jacques Kop Jansen vertrekt bij De Korfrakkers

Sport 1.139 keer gelezen

ERP | Na een intensieve en prettige samenwerking gaat Jacques Kop Jansen na een periode van vijf jaar aan het einde van dit seizoen De Korfrakkers verlaten als trainer/coach. Hij heeft een nieuwe uitdaging gevonden.

Jacques Kop Jansen kwam vijf jaar geleden bij de Erpse vereniging, die toen al in de Topklasse van het dameskorfbal bovenin meedraaide. Hij nam het stokje over van Anke Verstraten. Na een korte periode waarin speelsters en coach aan elkaar moesten wennen, kwam de meerwaarde van Jacques naar boven; hij introduceerde het dynamische spel, waarbij de vaste functies werden losgelaten. Hij wilde professionalisering binnen de selectie en ook binnen de club. Krachttraining, het bijhouden van statistieken en het werken met beelden zijn nu niet meer weg te denken in de voorbereiding naar de wedstrijden toe.

Beleving
De afgelopen vier jaar zijn de belangrijkste titels binnen het dameskorfbal binnengehaald. "Al eerder werden finales gewonnen, maar de toevoeging van Jacques in de beleving naar deze ultieme wedstrijd toe, was uniek. Daar zullen we nog graag aan terugdenken", laat het bestuur van de Erpse korfbalvereniging weten.
Jacques Kop Jansen gaat volgend seizoen aan de slag bij Altior in Heeswijk-Dinther. De Korfrakkers gaan op zoek naar een nieuwe oefenmeester. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant