Sophie van den Boom maakte haar officiële debuut.

Geel-Zwart wint van Berkel-Enschot en stijgt naar plek drie

Sport 560 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart nam het afgelopen zondag in een heerlijk lentezonnetje op tegen Berkel-Enschot. Beide ploegen begonnen gedreven aan de wedstrijd, want de derde plek op de ranglijst stond op het spel. De Veghelse hockeyers speelden goed en wonnen overtuigend met 0-5.

In het begin had Berkel-Enschot het meeste balbezit, maar grote kansen bleven uit. Halverwege de eerste helft begon Veghel meer te domineren. De ploeg speelde mooi combinatiespel en wist er ook met een aantal individuele acties goed uit te komen. Zo'n 10 minuten voor rust kwam Geel-Zwart dan ook terecht op een 0-1 voorsprong. Julie van Roosmalen wist na een mooie solo de bal binnen te slaan. Nog voor rust wist de ploeg de voorsprong te verdubbelen. Sophie van den Boom, die haar officiële debuut maakte voor Dames 1, wist de bal op de middenlijn te onderscheppen waarna ze de assist kon verzorgen op Madelief de Beer die de bal prachtig hoog binnensloeg. Beide teams gingen rusten met een 0-2 tussenstand.

Na rust bleef Geel-Zwart slim en geconcentreerd spelen. Berkel-Enschot kreeg nog enkele corners, maar de Veghelse ploeg hield door goed verdedigingswerk knap stand. Niet veel later viel de 0-3, Julie gleed de assist van Madelief beheerst langs de keepster. Geel-Zwart bleef goed positiespel spelen en Madelief maakte uiteindelijk ook nog de 0-4 (strafbal) en de 0-5 (één op één met de keeper).

Na deze overtuigende overwinning zijn de dames van Geel-Zwart geklommen naar de derde plek. Komend weekend spelen de Veghelaren thuis tegen Heeze. Op woensdag 18 april om 20.30 uur staat de inhaalwedstrijd in en tegen Rosmalen op de planning. Rosmalen staat momenteel eerste.