Afbeelding
Foto's: Riny Klaasen.

Geel-Zwart Dames 1 verliest van directe concurrent

Overige sport 356 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart speelde afgelopen zondag thuis tegen directe concurrent Oirschot Dames 1. Na een moeizame wedstrijd werd er met 1-3 verloren.

Geel-Zwart begon goed aan de wedstrijd en zorgde gelijk voor het eerste gevaar. Het spel werd bepaald door Geel-Zwart maar treffers bleven uit. Uiteindelijk viel de openingstreffer in het tweede kwart toen de bezoekers op een 0-1 voorsprong kwamen.

Geel-Zwart ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en daar kwamen ook kansen uit voort. Toch speelden de Veghelse hockeysters voornamelijk tegen zichzelf. Oirschot Dames 1 profiteerde hier dankbaar van en verdubbelde de voorsprong. In het vierde kwart wist Geel-Zwart verdiend iets terug te doen. Sterre van der Doelen scoorde met haar backhand na een goed lopende aanval de aansluitingstreffer. Met nog een aantal minuten te spelen, werd er alles op alles gezet om de voorsprong van Oirschot om te buigen. Dit lukte echter niet en via een counter besliste Oirschot de wedstrijd. Zodoende liepen de Veghelaren tegen een onnodige 1-3 nederlaag aan.

Komende zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen Oss Dames 1 op het programma.