De Erpse jeugdrenners, v.l.n.r. Pleun, Puck, Mees, Anke en Lotte.
De Erpse jeugdrenners, v.l.n.r. Pleun, Puck, Mees, Anke en Lotte. Foto:

Erpse wielerronde met gouden randje in het teken van de jeugd

Overige sport 1.180 keer gelezen

ERP | Supportersclub Erpse Renners viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Een uitstekende reden om tijdens de jaarlijkse wielerronde van Erp wat extra’s te doen. Naast het traditionele bedrijvenkampioenschap en de KNWU jeugdwedstrijden, staat er een Dikke Banden Race op het programma en wordt er voor de jeugd een Kidsparcours aangelegd bij het Molenpark. Iedereen is van harte welkom op zondag 4 juni voor de wielerronde van Erp.

Om het gouden jubileum wat extra glans te geven is er een uitdagend kidsparcours ingericht bij het Molenpark. Vanaf 11.00 uur staan er begeleiders klaar voor de jeugd die de hindernissen willen trotseren. Verder pakt de organisatie extra uit met een Dikke Banden Race op een verkort parcours van 540 meter. In samenwerking met het team van Jumbo-Visma Ready-2-Race worden er vanaf 13.30 uur een viertal wedstrijdjes georganiseerd voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Er is nog volop gelegenheid om mee te doen. Aanmelden kan via deze website. Deelname is kosteloos. Inschrijven kan ook ter plekke op de wedstrijddag bij Partycentrum Van Haandel in Erp.

KNWU Jeugd
Uiteraard zijn de ogen extra gericht op de eigen ‘Erpse Renners’ die aan de start zullen staan bij de KNWU wedstrijden. Uitkomend voor WV Schijndel zullen Pleun (cat. 1), Mees en Puck Bunning (beiden cat. 5) aan de start verschijnen. In de kleuren van R&TC Buitenlust zullen Lotte (cat. 3) en Anke Verhoeven (cat. 6) aan de start staan. De KNWU wedstrijden worden verreden tussen 11.30 en 13.30 uur (cat. 1-4) en 14.30 en 16.30 uur (cat. 5-7). Vanaf de seizoenstart heeft het Erpse vijftal laten zien dat ze in uitstekende vorm verkeren. Ze zijn erop gebrand om die lijn door te trekken in hun eigenwielerronde. “Wij nodigen u van harte uit om de verrichtingen van onze ‘Erpse Renners’ te volgen”, aldus de organisatie. “Zij kunnen uw steun en aanmoedigingen goed gebruiken!”

Bedrijvenkampioenschap
Traditiegetrouw start de wielerdag om 9.15 uur met het bedrijvenkampioenschap waarbij diverse recreanten en prominente bewoners uit Erp en omstreken op ludieke wijze de strijd tegen het uurwerk aangaan. Op het lange parcours van 1700 meter wordt in twee poules een ‘tijdrit’ van 45 minuten verreden. Hierbij is het gebruik van kilometertellers, horloges, GPS en dergelijke verboden. Het bedrijventeam dat na afloop van de wedstrijden het dichtst bij de vooraf opgegeven gemiddelde snelheid zit, is winnaar van het bedrijvenkampioenschap.

Wielercafé
In het najaar wordt, als onderdeel van het gouden jubileumjaar, een wielercafé georganiseerd bij Van Haandel in Erp. In samenwerking met Rien van Horik, schrijver van het boek Pedaalrenners van de Peel, staat er dan een nostalgische wieleravond op de planning over het ‘Wielernest Erp’. De organisatie laat weten: “Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. De basis ligt er, maar uiteraard doen we dit ook graag samen met iedereen die van oudsher altijd zoveel verbinding met de (recreatieve) wielersport heeft gehad. Neem daarom gerust contact met ons op voor tips, ideeën, historische foto’s en/of video’s door te mailen naar scer.erp@gmail.com. Alles is welkom! Ons credo: Sport verbindt en verbroedert!”


De Erpse renner Puck Buning.

Uit de krant