Afbeelding

Meer voeten over Schijndelse Floriadebrug

Zakelijk 67 keer gelezen
VENLO/SCHIJNDEL - De Floriade heeft ondanks het relatief slechte weer van de laatste weken niets te klagen over belangstelling. De Wereld Tuinbouw Expo in Venlo kon de drukte nauwelijks aan. Voor Aa-Dee Staalbouw uit Schijndel betekent dit dat ‘haar’ Floriadebrug ook meer voetgangers te verwerken krijgt dan verwacht.

[image=213216]

Aa-Dee Staalbouw bouwde tussen eind oktober en begin januari in de werkplaats in Schijndel deze immens grote voetgangers- en fietsbrug (120 meter lang, 10 meter breed en 4,5 meter hoog). Doordat de hele brug in Schijndel is voorgemonteerd, bleek het herhalen ervan in Venlo een relatief eenvoudige klus. De uiterste precisie en snelheid waarmee de werknemers van Aa-Dee de brug produceerden, zorgden ervoor dat alle delen precies op- en aan elkaar te pasten.
Ballast Nedam Infra had Aa-Dee naast de stalen brug ook de supervisie over de levering en montage van de houten kolommen, houten leuningen, RVS gaas, kunststof dek, pvc-gaasdoek en led-verlichting gegeven. Weer en wind trotserend werden alle onderdelen in een kort tijdsbestek aan de brug gemonteerd waarna het geheel eind februari over de snelweg werd gehangen.
Vele duizenden voeten hebben sinds de opening op 4 april door koningin Beatrix de brug over de A73 gepasseerd en op het terrein genoten van al het moois dat de Floriade te bieden heeft.
De Floriade is nog dagelijks geopend tot 7 oktober.

[image=213217]

[image=213218]

[image=213219]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant