Het nieuwe appartementencomplex moet er ongeveer zo uit komen te zien.
Het nieuwe appartementencomplex moet er ongeveer zo uit komen te zien.

Doorn in het oog in het centrum gaat eindelijk plat: ‘We gaan Veghel een stuk mooier maken’

Wonen 8.374 keer gelezen

VEGHEL | De sloop van het compleet verpauperde gebouw tussen restaurant Santorini en appartementencomplex Aan de Markt in Veghel gaat begin september van start. Meierijstad Makelaardij is verantwoordelijk voor de verkoop van de negentien appartementen van het gloednieuwe complex. “Het pand is al jaren een doorn in het oog voor veel Veghelaren. Gelukkig gaat het eindelijk plat”, aldus Hein van den Heuvel, eigenaar van het makelaarskantoor.

Het nieuwe appartementencomplex in Veghel draagt de naam: Residentie de Markt. Het gebouw bestaat uit vijftien koopappartementen variërend in oppervlak van 89 m2 tot 212 m2 en een viertal studio’s op de begane grond welke al verkocht zijn. Van de in totaal negentien woningen zijn er al twaalf definitief verkocht. “Momenteel hebben we er twee onder optie staan, maar dat kan per dag verschillen. Het goedkoopste nog beschikbare appartement is 399.000 euro en de duurste 1.075.000 euro”, vertelt Van den Heuvel. De appartementen zijn energiezuinig, hebben allemaal een eigen parkeerplaats en een berging.


Het nieuwe spandoek aan de gevel.

Het nieuwe pand krijgt karakteristieke gevels aan de prominente Marktzijde en eigentijdse gevels aan de groenrijke Aa-zijde. Van den Heuvel vervolgt: “Dit zorgt voor een verrassende combinatie. Aan beide kanten zijn er overigens nog appartementen beschikbaar.”

Aa
Door de bouw van de nieuwe appartementencomplexen aan de Markt en daarachter (Frisselsteyn) wordt de Aa steeds beter zichtbaar. Volgens Van den Heuvel wordt er aan de zijde van de rivier aandacht besteed aan de aanleg van meer groen. “Hiervoor is een ontwerp opgesteld door de gemeente. De ecologische verbindingszone in dit ontwerp is er niet alleen voor planten en dieren, maar maakt het landschap ook afwisselender en aantrekkelijker voor de mens.”

Bouwkeet
In september begint de sloop van het verpauperde pand. “Eindelijk”, zegt Van den Heuvel blij. “Het is een verloederd pand. We gaan Veghel en het centrum in het bijzonder een stuk mooier maken. Geïnteresseerden die de bouw op de voet willen volgen of geïnteresseerd zijn in één van de nog beschikbare woningen kunnen iedere donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur langskomen in onze bouwkeet aan de Markt-kant. De keet is eigenlijk omgetoverd tot informatiecentrum. Iedereen is er welkom.”


Het nieuwe appartementencomplex moet er ongeveer zo uit komen te zien.

Centrummanager Dirk Lammers vult aan: “Het is een goede ontwikkeling. Het gebouw ziet er momenteel niet uit en dat terwijl het zo’n markante plek is. Ik ben blij dat daar verandering in gaat komen. De kern van ons centrum wordt er een stuk mooier van. Het plan is ontzettend belangrijk voor Veghel.”

Sleuteloverdracht
Van den Heuvel laat weten dat de sleuteloverdracht gepland staat in het vierde kwartaal van 2025. En dan is Veghel definitief af van dat verloederde gebouw aan de Markt. “Het is voor mensen al decennialang een doorn in het oog. Vanaf september gaan we daar verandering inbrengen. Het wordt echt een mooi, beeldbepalend en straks afgewerkt appartementencomplex”, belooft de Veghelse makelaar.

Meer info over Residentie De Markt is hier vinden.


Iedere donderdag kan men tussen 10.00 en 11.30 uur langskomen in de bouwkeet aan de Markt-kant.

Afbeelding
Het nieuwe appartementencomplex moet er ongeveer zo uit komen te zien.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant