Afbeelding

Werkzaamheden Snelfietspad aan het Turfven en het Moerven naderen voltooiing

Verkeer en vervoer 3.433 keer gelezen

VEGHEL | De werkzaamheden aan het Snelfietspad rondom het Turfven en het Moerven in Veghel naderen hun einde. De eerste laag asfalt ligt er en de trottoirs zijn bijna teruggeplaatst. Het Snelfietspad wordt in opdracht van de gemeente Meierijstad aangelegd door bouwbedrijf Heijmans. Het fietspad moet een snelverbinding worden tussen het centrum van Uden en het Veghelse bedrijventerrein De Dubbelen.

Heijmans legt de snelfietsroute aan en reconstrueert daarbij de tussenliggende kruispunten. Het wisselvallige weer van de afgelopen weken heeft volgens het bouwbedrijf voor de nodige vertraging gezorgd. “Het slechte weer heeft ervoor gezorgd dat we niet meteen verder konden gaan dan de eerste laag asfalt. Die eerste laag ligt er inmiddels. Ook hebben we vast een klein gedeelte van het Rietven opengebroken om het tempo er goed in te houden. Zo kunnen de Veghelaren straks sneller genieten van de nieuwe weg.”
De trottoirs zijn bijna teruggeplaatst. De bewoners van het Turf- en Moerven kunnen voor de zekerheid gebruik maken van een paar loopschotten, zodat ze veilig hun woning kunnen bereiken.
Ook de werkzaamheden aan de kruising op de Busselbundersweg zijn gestart. Er is een omleidingsroute van kracht.

Modderkruiper
Het Snelfietspad begint steeds meer vorm te krijgenHet Gazellepad is aangepakt en op ‘t Ven zijn de contouren van het nieuwe fietspad duidelijk zichtbaar. Het was eigenlijk de bedoeling dat Heijmans eerst het fietspad in het Geerbosch zou aanpakken, maar daar dacht een Modderkruiper anders over. Deze vis zat begin dit jaar precies in de paartijd. Daardoor werd de planning overhoopgegooid. Heijmans besloot het Geerbosch als laatste aan te pakken, daardoor zijn de werkzaamheden op het ‘t Ven eerder begonnen dan eigenlijk de bedoeling was. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant