Afbeelding

Voortgezet Onderwijs Veghel presenteert uitstekende slagingspercentages

Onderwijs 911 keer gelezen

VEGHEL | Blijdschap op het Zwijsen College en het Fioretti College in Veghel na de definitieve examenuitslag. Met een slagingspercentage van 87 procent voor de havisten presteert het Zwijsen College keurig volgens de landelijke norm. De afdeling vwo doet het nog wat beter: 94 procent van de vwo-leerlingen slaagde dit jaar voor het eindexamen. Het Fioretti College spant de kroon met maar liefst 99 procent geslaagden op de afdelingen basisberoeps, kaderberoeps en mavo. Felicitaties voor de leerlingen, hun ouders/verzorgers én het personeel van beide scholen zijn op z'n plaats.

Locatiedirecteur Barbara Sol van het Zwijsen College is blij met de resultaten. "Bijzonder is dat vwo-leerlingen op het Zwijsen College kunnen versnellen. Daarbij onderscheid onze school zich van andere vwo-scholen. Versnellen betekent dat ze voor één of meerdere vakken na vijf jaar in plaats van na zes jaar eindexamen doen. In totaal hebben 21 versnellers en één totaalversneller in 37 vakken examen afgelegd, met een gemiddelde van maar liefst 7.6." 

Wiskunde
Locatiedirecteur Clemens Geenen van het Fioretti College is op zijn beurt trots op het resultaat van het Fioretti. "We scoren al jaren goed op het eindexamen, maar met 99 procent mogen we ons tot één van de beste scholen van Nederland rekenen." Hij geeft ook aan dat driekwart van de mavo-leerlingen geslaagd is voor een extra vak en allemaal met wiskunde in het pakket. "Het Fioretti College legt de lat hoog bij de mavo-leerlingen en zij laten zien dat ze het ook kunnen. Enkele leerlingen zijn zelfs geslaagd voor 8 vakken of hebben scheikunde op havo 3-niveau gedaan."

Praktijkonderwijs (PrO)
Op het Praktijkonderwijs gaan 40 vijfde- en zesdejaars leerlingen de school verlaten. Edwijn Vijn, directeur praktijkonderwijs, is trots op de leerlingen en zijn team: "Voor ongeveer de helft van de leerlingen hebben de PrO-docenten passend werk gevonden. De andere helft van de PrO-leerlingen gaat verder op het MBO. Twaalf van deze schoolverlaters hebben dit jaar hun MBO Entree-diploma behaald op het Fioretti College. Daarnaast hebben zeventien leerlingen uit het vijfde jaar gekozen om ook een zesde jaar te doen op onze school." Het Fioretti College hield als eerste school in de regio een diploma-uitreiking voor haar PrO-leerlingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant