Robert Long
Robert Long Foto: WikiCommons

Theatereditie Luistercafé: hommage aan Robert Long

vrijdag 3 mei 2024 20:30 tot 22:30

Veghel - Op vrijdag 3 mei om 20.30 uur wordt in de Apotheek aan de Noordkade weer de Theatereditie van het Luistercafé georganiseerd. Deze special staat in het teken van Robert Long. De Theatereditie is een Blauwe Kei-productie in samenwerking met de Bibliotheek Meierijstad en Cultuur Haven Veghel.

In 1974, verscheen het album Vroeger of Later van Robert Long - pseudoniem van Bob Leverman - met rebelse liedjes tegen kerk en kapitaal en voor seksuele vrijheid. Een half miljoen exemplaren gaat over de toonbank. Ook zijn volgende albums zijn kassuccessen. Hij overlijdt in 2006, pas 63 jaar oud en nog vol plannen. Inmiddels lijkt zijn repertoire vergeten. Ten onrechte. Precies vijftig jaar na het verschijnen van die roemruchte plaat staan we uitgebreid stil bij zijn leven en werk.

Hommage
Teun Beurskens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven, alle drie in 2019 afgestudeerd aan de Bossche Koningstheateracademie, brengen speciaal voor de Theateredities van het Luistercafé hommages aan grote auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliothecaris Sonja van den Heuvel duiken zij in het leven en repertoire van de hoofdpersoon en schetsen daarmee een prachtig portret.

Toegang
De toegang tot de Theateredities is gratis. Wel graag vooraf een ticket reserveren. Reserveren kan bij de Bibliotheek via nobb.op-shop.nl via de website van het Theater aan de Noordkade, https://www.blauwekei.nl/agenda.

Locatie