De Zwijsen-leerlingen nemen elkaars cijferlijsten door.
De Zwijsen-leerlingen nemen elkaars cijferlijsten door.

Zwijsen blij met uitslag examens: 'Resultaten zijn nog beter dan vorig jaar'

Onderwijs 2.523 keer gelezen

VEGHEL | Aan het lange wachten kwam afgelopen woensdagmiddag dan eindelijk een einde. Geslaagd, gezakt of toch een herexamen? Scholieren van het Zwijsen College uit Veghel werden woensdag gebeld door hun mentor.

De vlaggen en rugzakken kwamen woensdagmiddag langzaam tevoorschijn. De geslaagden van zowel het Zwijsen als het Fioretti werden afgelopen woensdagmiddag op school ontvangen door hun mentor. Ze kregen daar hun voorlopige cijferlijst. De sfeer op het Zwijsen was bijzonder goed. Anita O'Connor, algemeen directeur voortgezet onderwijs Veghel, is tevreden over de uitslag: "Op de havo is 87 procent geslaagd en op het vwo 95 procent. We zijn heel blij met deze voorlopige uitslag." De slagingspercentages op de havo lagen de afgelopen vijf jaar zo rond de 87 à 88 procent. Daar wijken ze op het Zwijsen dit jaar niet veel vanaf. Op het vwo scoren ze aanzienlijk hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren. Dat lag rond de 92 procent. "Dat is geweldig nieuws", vertelt Anita opgewekt. Ze vervolgt: "Ik dacht eerlijk gezegd dat het landelijke gemiddelde iets hoger lag. 95 procent is dus echt heel hoog."

Versnellers
Het Zwijsen kende dit jaar 21 versnellers (zij ronden een examenvak af, terwijl ze nog niet in het eindexamenjaar zitten). Samen rondden zij 137 vakken af met gemiddeld een 8. "Er is een leerling uit vwo 5 die alles heeft gehaald. Zij is dus gewoon een jaar eerder geslaagd", legt Anita uit.

Alcoholvrije champagne
De Zwijsen-leerlingen komen later vanmiddag bij elkaar op school om de cijferlijst op te halen en samen te proosten op een succesvolle middelbare schoolperiode. "Vorig jaar waren de uitslagen goed, zowel op het Zwijsen als op het Fioretti. Dit jaar zijn ze nog beter. Dat is echt fantastisch. De sfeer op beide scholen is uitmuntend. De alcoholvrije champagne staat klaar om ontkurkt te worden", lacht Anita tevreden.

'Goed nieuws'
Tot slot verwacht de algemeen directeur voortgezet onderwijs binnenkort nieuws te krijgen van de onderwijsinspectie. "Er komt als het goed is heel binnenkort goed nieuws aan voor beide scholen', besluit ze.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant