Afbeelding
Foto: Corinne Jansen-Vulders.

Tweede editie DOE’T! Festival groot succes

Kunst en cultuur 632 keer gelezen

VEGHEL | Met ruim 1.200 verkochte tickets, was de tweede editie van het CHV Academy DOE’T! Festival op zaterdag 13 april een succes. Basisschoolleerlingen uit heel Meierijstad hebben met glinsterende ogen en rode wangen de Noordkade in Veghel overgenomen.

De Noordkade bruiste van een kleurrijke kakofonie aan geluiden, nieuwsgierige kinderen en een overvloed aan creativiteit. Het startschot werd gegeven door niemand minder dan dé rockband voor kids, de energieke Hippe Gasten, die niet alleen de opening verzorgden maar ook een spectaculaire afsluiting neerzetten.

Kinderen kregen de kans om zich helemaal uit te leven met een scala aan activiteiten die de verbeelding prikkelden. Van het proeven van verschillende instrumenten, tot spelen in de kindermuziektuin en zelfs het ontmoeten van de leden van Hippe Gasten zelf. Uiteraard ontbraken de optredens, mini-exposities en workshops van de kinderen uit de klassen van CHV Academy niet. De hoogste groepen toonden hun talenten aan het enthousiaste publiek, waardoor de dag gevuld was met een ongeëvenaarde artistieke vibe. 

“Wat heb ik genoten van al die blije kids en hun ouders! Ze stonden te rocken bij het optreden van de Hippe Gasten, konden allerlei muziekinstrumenten uitproberen, gedichten maken, een zonnebril pimpen, dansen en spelen in de muziekspeeltuin. En natuurlijk hadden de kinderen uit de CHV Academy klassen kunstwerken gemaakt voor de exposities en optredens voorbereid. Trotse en blije kinderen en trotse en blije ouders, wat willen we nog meer. Fantastisch dat wij dit gratis kinderkunstfestival kunnen organiseren”, aldus directeur van Phoenix Cultuur Barbara Brouwer.

Ook in 2025 zal er weer een gratis toegankelijk DOE’T festival in Meierijstad worden georganiseerd door initiator CHV Academy, Circle of Talent. Want wat voor de meeste scholen in Nederland een droom is, is in Meierijstad werkelijkheid. Op alle 34 basisscholen (inclusief speciaal onderwijs) krijgen kinderen in de groepen 4 tot en met 6, en grotendeels ook de groepen 7, wekelijks kunstlessen van professionals van de CHV Academy. Muziek, dans, beeldend en drama: kinderen krijgen allemaal gelijke kansen om hun creativiteit en talenten te ontdekken en ontwikkelen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de scholen zelf, het bedrijfsleven en de gemeente.

Meer informatie over CHV Academy, Circle of Talent? Kijk op de website via www.chvacademy.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant