Afbeelding
Foto:

Met korting naar Theatergroep Meij in theater de Blauwe Kei

Kunst en cultuur 418 keer gelezen

VEGHEL | Na drukbezochte voorstellingen in Sint-Oedenrode en Schijndel speelt Theatergroep Meij zaterdag 20 april haar productie ‘Thuis’ in de magazijnzaal van De Blauwe Kei in Veghel. De kaartverkoop komt inmiddels goed op stoom, maar voor de voorstelling van zaterdag zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Voor lezers van Stadskrant Veghel is er een kortingsactie, zodat extra voordelig kennisgemaakt kan worden met Theatergroep Meij.

“Zoals onze naam al doet vermoeden zijn we een Theatergezelschap uit Meierijstad. Vandaar dat we ook graag in verschillende kernen willen spelen”, aldus regisseur Antonet van der Heijden. Thuis zit vol humor. Het is geschreven door de bekende Vlaamse meester Hugo Claus. “Het lijkt in eerste instantie een beetje op een kluchtig blijspel, maar Claus maakt er uiteraard veel meer van dan dat. Zoals in alle stukken van Claus is er een dubbele bodem. Een stuk met een lach, maar soms ook een traan”, aldus Van der Heijden. “Dit stuk is ook wel een van zijn mooiste uit zijn repertoire. Het is echt een klassieker die pas in de loop van de tijd terechte waardering heeft gekregen”, zo vult voorzitter Jacques van Dijk aan.

Thuis gaat over een ouder echtpaar in de jaren 70 in Vlaanderen. Ze wonen in een groot huis, maar ze wonen daar niet alleen. Ze zijn de verplichting aangegaan om tot haar dood voor een oude, dementerende dame te zorgen. Daarna is het huis van hen. De passie en seks is al lang uit het huwelijk verdwenen. Dat verandert als de zoon ineens weer op de stoep staat met zijn mooie vriendin. Vader gaat zich weer jong voelen, zijn ingeslapen mannelijkheid ontwaakt.

De voorstelling in de Blauwe Kei (Magazijnzaal) is op 20 april om 20.15 uur. Kaarten à 17,50 euro zijn te koop via de website van de Blauwe Kei. Dit is inclusief een pauzedrankje. Lezers van Stadskrant Veghel kunnen 5 euro korting krijgen door de kortingscode ACTIETHUIS24 te gebruiken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant