Een selectie van de schilderijen van Ans Ketelaars.
Een selectie van de schilderijen van Ans Ketelaars.

Schilderijententoonsteling Ans Ketelaars te zien in Simeonshof

Kunst en cultuur 584 keer gelezen

ERP | De penselen en het palet van Ans Ketelaars mogen al een poosje rusten. Toch hebben ze in de vaardige handen van Ans al veel moois gemaakt. Afgelopen week is in de gangen op de begane grond van Simeonshof de schilderijententoonstelling van Ans Ketelaars geopend. "Ans vond haar werk niet zo bijzonder. Wij wel. Daarom mag iedereen er nu naar komen kijken en er iets van vinden", aldus de organisatie.

In zijn openingswoord had Arie van de Crommert van ErpuitdeKunst het over koeien. Er zou, zo zei Arie, geen museum te vinden zijn waar geen koeien aan de muur hangen. De koe is dus met recht een belangrijke inspiratiebron voor schilders. Zo ook bij Ans. Naast een pasgeboren kalf is een portrettengalerijtje van vijf koeien te zien. Ieder net weer vanuit een ander standpunt geportretteerd. Ans zegt vooral geboeid te zijn door de warme kleuren. En de moeilijk te schilderen ogen. Schilder van het gewone, want ze haalt de onderwerpen gewoon uit wat ze om zich heen ziet. Zo hangt er een pasteltekening van een (pimpel?)mees naast een dartel eekhoorntje. In een collage laat ze al haar schilderonderwerpen en haar liefde voor de natuur om ons heen nog eens zien.

Gevoel
Verder toon Ans ons enkele heel bijzondere portretten. Geen kant-en-klare fotogelijkende gezichten, maar vorm, kleur en details zetten onvermijdelijk je eigen fantasie aan het werk. "Ik heb er zelf mijn gevoel in kunnen leggen", zegt Ans. Dat enthousiasme voor zowel het onderwerp als het schilderen straalt er vanaf. De expositie is alle dagen tot begin februari 2020 te zien in Simeonshof in Erp. Parkeren kan op het Hertog Janplein of in de Paus Joanneslaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant