Inmiddels is de klus afgerond en staat op het terras een grote nieuwe onderhoudsvriendelijke tafel met bijpassende zitjes.
Inmiddels is de klus afgerond en staat op het terras een grote nieuwe onderhoudsvriendelijke tafel met bijpassende zitjes.

Keldonkse vrijwilligers realiseren nieuwe tafel bij jeu de boulesbaan

Algemeen 619 keer gelezen

KELDONK | Het was een klusje van meer dan één dag. Toch vormde NLDOET, de op 16 maart jongsleden door het Oranjefonds georganiseerde landelijke dag voor vrijwilligersprojecten, de aanleiding om een nieuwe tafel bij de Keldonkse jeu de boulesbaan te realiseren. Inmiddels is het werk inclusief een nieuw verhard terras voltooid. De Keldonkse vrijwilligers verdienden zelf het geld om deze klus te kunnen klaren.

16 maart waren er ‘s morgens een tiental vrijwilligers aanwezig bij de jeu de boulesbaan in Keldonk. Zij begonnen met het grondwerk voor het nieuwe terras. Ook werd een aantal bankjes verplaatst en gingen vrijwilligers aan de slag om de baan alvast te prepareren voor weer een nieuw seizoen. 

Werk voor meer dan één dag
Vooraf was al duidelijk dat het werk over meerdere dagen uitgesmeerd zou moeten worden. Aan het einde van een mooie NLDOET-dag waren de opsluitbandjes op hoogte gesteld en lag de bedding voor de bestrating klaar. In de weken daarop werden de waalformaat klinkertjes op hun plaats gelegd en werden de poten van de vooraf zelfgemaakte tafel en banken keurig in het nieuwe terras gestraat. Daarna nog aftrillen, instrooien en -vegen, het werkterrein ordenen en opnieuw inzaaien. Inmiddels is de klus volledig afgerond en staat op het terras bij de jeu de boulesbaan in Keldonk een grote nieuwe onderhoudsvriendelijke tafel met bijpassende zitjes.

Omvangrijk  
Niet alleen de klus was omvangrijk ook het benodigde budget was flink hoger dan de mooie bijdrage van 350 euro die de VrijwillgersCentrale Keldonk van Het Oranjefonds hiervoor mocht ontvangen. Vissers Ploegmakers B.V., Jan van der Steen Sierbestrating, Jan en Corrie van Berkel en Trentmilk VOF stelden belangeloos materialen beschikbaar. Daarnaast verdienen de Keldonkse vrijwilligers gelukkig elk jaar zelf ook geld met het verzorgen van het openbare groen. Geld dat weer besteed wordt om een extra impuls te kunnen geven aan de kwaliteit van de leefomgeving binnen het dorp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant