BOA's hebben onlangs een controle uitgevoerd bij de afvalcontainers tegenover Jan Linders.
BOA's hebben onlangs een controle uitgevoerd bij de afvalcontainers tegenover Jan Linders.

Gemeente grijpt in en deelt boete uit voor illegale afvaldumping, meer controles volgen

Algemeen 1.955 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad heeft op zondag 4 juni een controle gehouden bij de afvalcontainers tussen winkelcentrum De Boekt en het Aatrium in Veghel. Tijdens deze controle is er één bekeuring van 159 euro uitgedeeld. Buurtbewoners ergeren zich al tijden mateloos aan de illegale afvaldumpingen. De gemeente grijpt nu in door controles uit te voeren. “Het is zeer waarschijnlijk dat we vaker controles gaan houden”, meldt een woordvoerder van de gemeente Meierijstad. 

BOA’s hebben onlangs een controle uitgevoerd bij de afvalcontainers tegenover supermarkt Jan Linders. Onopvallend stonden de BOA’s te posten. Uiteindelijk is er één iemand op de bon geslingerd die een zak met kleding op de grond neerzette. “De kledingcontainer zou vol zijn, dit was echter niet het geval. Deze kledingzak werd niet volgens de regels aangeboden en dus hebben we een boeten van 159 euro uitgeschreven. Verder waren er geen overtredingen van de regels”, aldus een gemeentewoordvoerder. 

Meer controles
De gemeente laat weten dat het ‘zeer waarschijnlijk’ is dat er snel meerdere controles op De Boekt volgen. Op de vraag of er ook acties gepland staan op andere locaties antwoordt een woordvoerder van de gemeente als volgt: “Het is zeer waarschijnlijk dat we vaker controles gaan houden.”

Beu
Jan Brok van de wijkraad Zuidelijk Veghel, waar winkelcentrum De Boekt onder valt, juicht de acties van de gemeente toe. “Wij staan er volledig achter en hebben waardering voor het feit dat de gemeente actie onderneemt. Het probleem speelt al langere tijd en wij zijn het echt beu”, aldus Brok.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant