Christian van Hedel verwacht nog twee weken nodig te hebben voordat zijn kunstwerk helemaal gereed is.
Christian van Hedel verwacht nog twee weken nodig te hebben voordat zijn kunstwerk helemaal gereed is.
+FOTO’S

Metamorfose tunnel naar Julianapark in volle gang: ‘Verbaasd over de hoeveelheid positieve reacties’

Algemeen

VEGHEL | Christian van Hedel verwacht nog twee weken nodig te hebben voordat de tunnel van het Julianapark naar De Leest volledig is voorzien van zijn kunstwerk. De Veghelse kunstenaar is verbaasd over de hoeveelheid positieve reacties die hij heeft ontvangen. “Er komen de hele dag door mensen langs om een praatje te maken. Ze zijn blij dat de tunnel eens goed wordt aangepakt”, vertelt hij.

Terwijl Van Hedel druk bezig is met het spuiten van de muren in de tunnel onder de Rembrandtlaan steekt een voorbijganger zijn duim op. ‘Ziet er goed uit’, roept de man terwijl hij voorbijfietst. Van Hedel: “Zo gaat het al tweeënhalve week lang. Ik word overladen met complimenten en positieve reacties. Mensen vertellen me dat ze vrolijk worden van alle kleuren.” De kunstenaar weet wel waar dat door komt. “De tunnel heeft er jarenlang verpauperd bijgelegen. Je merkt dat veel Veghelaren het belangrijk vinden dat de tunnel eens goed wordt aangepakt. Dat doet me goed, want het is een kunstwerk van mij voor Veghel.”


Hufterproof
Vlak voor Fabriek Magnifique begon Van Hedel aan zijn omvangrijke kunstwerk. Het thema van het festival Tijd nam hij mee in zijn productie. “Als je goed kijkt zie je alle cijfers van de klok, van 1 tot en met 12, voorbijkomen. Ze staan verspreid over de muur. Ik ben nu bezig met een zandloper, ook dat refereert aan het thema ‘tijd’. Het is nog niet bekend wanneer de officiële opening is van de vernieuwde, kleurrijke passage. Van Hedel: “We zitten midden in de vakantieperiode. Ik hoop dat de burgemeester of een wethouder de tunnel komt openen. Ik heb sowieso nog twee weken nodig om alles af te ronden en daarna brengt een gespecialiseerd bedrijf een beschermlaag aan. Zo maken we de tunnel hufterproof.” Tot nu is het kunstwerk van Van Hedel gevrijwaard gebleven van vernielingen. “De hekken zijn een keertje omgeschopt en mijn spandoek is in de fik gestoken. Misschien vinden ze het kunstwerk te bijzonder om te verpesten”, lacht hij.


Kunstenaar Van Hedel in actie.

Van Hedel had als doel om een kleurrijke tijdreis van het Julianapark naar De Leest en vice versa te creëren. Als ik alle reacties mag geloven is dat gelukt. Zelf ben ik tevreden. Als kunstenaar is het leuk om een groot publiek kennis te laten maken met je kunst. Zo’n groot project draagt daar natuurlijk enorm aan bij. Het is mijn grootste kunstwerk tot nu toe en ook het grootste abstracte kunstwerk van Veghel”, besluit Van Hedel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Christian van Hedel verwacht nog twee weken nodig te hebben voordat zijn kunstwerk helemaal gereed is.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant