Bijna iedere area ziet er dit jaar anders uit dan voorheen, zoals Hard Nature waar mensen voor het eerst binnen en buiten kunnen staan.
Bijna iedere area ziet er dit jaar anders uit dan voorheen, zoals Hard Nature waar mensen voor het eerst binnen en buiten kunnen staan.

Grootste editie van Harmony of Hardcore en 7th Sunday Festival ooit: ‘Eindelijk mogen we weer’

Algemeen 6.168 keer gelezen

ERP | Na twee kalenderjaren zonder echte editie van Harmony of Harcore en 7th Sunday Festival is het komend Pinksterweekend weer zover. Er wordt momenteel keihard gewerkt om De Roost in Erp om te toveren tot een groot festivalterrein. Op zaterdag 4 en zondag 5 juni loopt Erp en omgeving namelijk uit voor de grootste editie van zowel HoH als 7th Sunday. “Eindelijk mogen we weer”, lacht Geertje van Zoggel, pr-chef van organisator Par-T uit Erp. 

De sfeer zit er dinsdagochtend goed in. Van Zoggel maakt een praatje met Rick Tillaar, die de hele week al aan het werk is op het terrein. Samen nemen ze de weersvoorspellingen door. “Zaterdag ziet het er top uit en zondag een kleine drupje regen toch?”, zegt Van Zoggel vragend. Tillaar reageert met een lach: “Ach, het verandert iedere dag. Niemand weet het meer volgens mij.” De voorbereidingen verlopen voorspoedig vertelt hij en op het weer na zijn er eigenlijk geen zorgen. Dat was de afgelopen twee jaar wel anders.

Domper
De coronapandemie zette in 2020 en 2021 een dikke streep door beide feesten. Toen de overheid versoepelingen afkondigde werd er een mini-editie van Harmony of Hardcore en 7th Sunday Festival georganiseerd. In een paar weken tijd werd het festivalterrein De Roost omgetoverd tot een coronaproof versie van de festivals. Het eerste weekend gingen 20.000 bezoekers los tijdens een intieme HoH. Het weekend erop stond het 7th Sunday-weekend op de planning, maar één dag voor aanvang kreeg Par-T weer een enorme domper te verweken. De maatregelen werden aangescherpt en alles werd afgeblazen. Van Zoggel wil er liever niet meer te veel over kwijt. “Het is een zware tijd geweest. Gelukkig kunnen we nu vooruitkijken. Komend weekend vieren we vijftien jaar HoH met een editie net zo groot als 7th Sunday Festival. Het wordt de grootste Harmony of Hardcore ooit. De dag erna op Pinksterzondag komen er 45.000 uitzinnige festivalvierders naar Erp. Zoals vanouds.”


De opbouw is in volle gang. - Jason Setzer

31 meter
Het is overigens niet zo dat de coronaperiode alleen maar ellende heeft voortgebracht. Een rondje over het terrein laat zien dat ze bij Par-T niet hebben stilgezeten. Van Zoggel: “We hebben nog nooit zo weinig trailers op het terrein gehad. Dat komt omdat vrijwel het complete decor nieuw is. Bijna elke area ziet er anders uit dan voorheen. Zoals bijvoorbeeld de Hard Nature. Dit is na de Mainstage de grootste stage. Voor het eerst kunnen mensen buiten en binnen staan. Ook The Ballsroom en 7Live, waar artiesten als Snelle, Maan en Antoon staan geboekt, zijn helemaal nieuw en gedeeltelijk overdekt.” 


Het terrein krijgt al aardig vorm.

Daarmee slaat 7th Sunday Festival een nieuwe weg in. Van Zoggel vervolgt: “Het publiek gaat verrast worden. De Slam-stage is niet langer de live-stage. Dit worden twee aparte stages. Met de Club Seven by Slam! willen we een echt clubgevoel nabootsen, dat past ook beter bij deze muziekzender.” Er zijn ook weer verschillende stages die worden gehost door bekende artiesten zoals Kris Kross Amsterdam en de mannen van StukTV met local hero Giel de Winter. “Giels vader Roland verzorgt de muziek bij het Bejaardenfestival midden op het terrein. Ze staan hemelsbreed een paar meter van elkaar te draaien”, verklapt Van Zoggel.

Mainstage
De Mainstage, waar zondag onder andere Tiësto zijn platen draait, is 31(!) meter hoog en heeft een roze gloed. Van Zoggel is enthousiast: “Gaaf hé! De opzet is net iets anders dan men gewend is. Het is een beetje intiemer. Meer een arena-idee.” Strucx een nieuw bedrijf uit Erp gespecialiseerd in het plaatsen van overkappingen en structuren presenteren zich voor het eerst op HoH en 7th Sunday Festival met diverse area overkappingen, publieksbarren, stretchtenten en een hangmattendorp.


Er wordt hard gewerkt aan de Mainstage van 31 meter hoog. -  Jason Setzer

Entree is verplaatst
De terrein is iets groter dan voorgaande edities. Het verschil zit hem vooral in een extra toiletgroep en de entree die iets verplaatst is. Van Zoggel legt uit: “De entree is ruimer opgezet waardoor de doorloop beter is. Bezoekers kunnen online al een kluisje boeken en dus sneller het terrein op. Nog een tip? Kom lekker op tijd.”


De vernieuwde, grotere entree.

In totaal komen er in twee dagen zo’n 250 artiesten optreden verspreid over een zestiental stages. Par-T is bijna klaar om weer een ouderwets weekend te knallen. “En dan heb ik het nog niet eens over de eindshow gehad. Zowel zaterdag als zondag kan men spektakel verwachten. Het vuurwerk komt van alles kanten”, besluit Van Zoggel mysterieus. Zowel HoH als 7th Sunday Festival is uitverkocht.


Op 7th Sunday komen de meeste mensen traditiegetrouw tussen 14.00 en 16.00 uur.

De opbouw is in volle gang.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant