De nieuwe winkel bevindt zich tegenover de boekhandel aan de Molenwieken.
De nieuwe winkel bevindt zich tegenover de boekhandel aan de Molenwieken.

Schellen heeft een pop-up store: 'Het is een volwaardige winkel'

Algemeen 1.723 keer gelezen

VEGHEL | De schoolvakantieperiode is normaal gesproken een drukke tijd voor Kantoorboekhandel Schellen in Veghel. In verband met de Coronacrisis hebben eigenaren Wim en Annemarie Schellen gekozen voor een school pop-up store. De nieuwe winkel bevindt zich tegenover de boekhandel aan de Molenwieken. “Het is eigenlijk een volwaardige winkel”, aldus Wim.

Andere jaren werd de benedenverdieping van Schellen ingericht als een back-to-school afdeling, maar met de crisis leek dat geen goed plan. Met name de nieuwe brugklassers komen vaak met twee of drie familieleden hun inkopen doen en de schoolspullen nemen veel tijd in beslag bij het afrekenen. Mede daarom is besloten om een tijdelijke schoolstore in te richten om meer ruimte te kunnen bieden. Bij de ingang staan winkelmandjes. Zijn de mandjes op? Dan is de winkel vol en moet je even geduld hebben. Het pand tegenover de kantoorboekhandel stond al een tijdje leeg. Met een goede vloer, een kassa, etalages en de mogelijkheid voor goede verlichting, een geluidsinstallatie en de ideale locatie was de beslissing snel genomen. Wim: "We hebben de winkel zo overzichtelijk en zomers mogelijk ingericht. Onze medewerkers Manon en Marjolein die deze Popup store runnen komen met creatieve oplossingen en zetten bijna dagelijks leuke acties op onze Instagram en Facebook pagina’s."

Lokaal
Wim en Annemarie hameren erop dat het belangrijk is en blijft om lokaal te kopen. Dat geldt ook voor de zomerperiode. “Door de Corona is het makkelijk om sneller online te kopen, door dat zoveel mogelijk bij lokale ondernemers te doen op hun website of gewoon de winkel te blijven bezoeken houden we hopelijk een aantrekkelijk centrum."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant