Op deze strook, nu nog voornamelijk parkeerplaats, moet het nieuwe zwembad komen. Op de achtergrond is De Beemd nog zichtbaar.
Op deze strook, nu nog voornamelijk parkeerplaats, moet het nieuwe zwembad komen. Op de achtergrond is De Beemd nog zichtbaar.
+ KAARTJE

Gloednieuw zwembad komt in het centrum

Algemeen 6.484 keer gelezen

VEGHEL | De kogel is door de kerk. Het college wil een nieuw zwembad in Veghel bouwen in het centrum. Het nieuwe zwembad gaat qua afmetingen niet veel verschillen met het huidige binnenzwembad en komt vrijwel op dezelfde plaats. "Het zwembad wordt gebouwd tussen het huidige bad en het gemeentehuis in. De Beemd blijft, totdat de nieuwbouw gereed, is in gebruik", aldus wethouder Jan Goijaarts. 

Naast de gekozen locaties zijn er drie andere plekken serieus onderzocht door de gemeente. Toch vielen de Noordkade en het Kloosterkwartier af. Wethouder Coby van der Pas legt uit waarom: "Een zwembad bij de huidige locatie levert de grootste meerwaarde op voor het Veghelse centrum. Er is veel leegstand en de laatste jaren zijn er al veel voorzieningen uit het centrum verdwenen. Een zwembad geeft reuring en toeloop en dat is positief voor de levendigheid van het centrum. Bovendien is de grond van de gemeente. Alleen het bestemmingsplan moet worden gewijzigd." De gemeente gaat kijken of ze het zwembad zelf kunnen gaan exploiteren.
In januari volgt er een bewonersbijeenkomst. 

Twintig miljoen
Het overdekte zwembad in Veghel is versleten en aan vervanging toe. Ook de sporthal gaat plat. De gemeente heeft in totaal twintig miljoen begroot, daarin is ook de nieuwbouw van het zwembad in Sint-Oedenrode meegenomen. Daar wordt het huidige bad gesloopt en komt er op dezelfde plek een nieuw zwembad voor in de plaats. Een wijziging van het bestemmingsplan is hier niet nodig. De bouw kan dan ook snel van start gaan. De gebruiksraad en de belangengroep voor senioren KBO nemen een tijdelijke sluiting van het zwembad op de koop toe. "Wij verwachten binnen het budget van twintig miljoen euro te kunnen blijven", aldus Van der Pas. Verhuizing ALDI naar locatie huidige zwembad een reële optie
In Veghel hopen ze in het tweede kwartaal van 2021 te starten met de bouw. De oplevering moet dan een jaar later volgen (tweede kwartaal 2022). In Sint-Oedenrode start de bouw in het derde kwartaal van 2020 2020, de oplevering is dan in het derde kwartaal van 2021. De bouwplannen gaan uit van een CO2-neutraal zwembad waarbij de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid worden verwerkt.


ALDI
Zwembad De Beemd in Veghel wordt gesloopt wanneer het nieuwe bad klaar is. Er worden momenteel gesprekken gevoerd om de ALDI dan te verhuizen naar de plek waar De Beemd nu zit. Volgens wethouder Goijaarts is dat een reële optie. "Nu huurt de ALDI nog en ze willen graag kopen. Daarnaast kunnen ze de winkel iets vergroten zodat er meer winkeloppervlak komt." 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant