Afbeelding
Foto: Ties

Meierijstad gaat kritisch kijken naar vakantieparken

Algemeen 1.479 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad gaat kritisch kijken naar de drie vakantieparken in de gemeente. De Molenheide (Schijndel), Boschvoort en De Kienehoef (beide Sint-Oedenrode) worden onder de loep genomen. "Er is nog geen uitgewerkt plan, maar we gaan er mee aan de slag", aldus burgemeester Kees van Rooij

De discussie omtrent vakantieparken speelt al langer. Meierijstad heeft er dus drie. "Er gebeurt daar van alles, maar dat is niet altijd bij ons of de eigenaar van het vakantiepark bekend. Zo komt het voor dat er criminele activiteiten plaatsvinden of dat mensen er tijdelijk wonen. Wij willen weten wie er wonen en wat er speelt", vertelt de burgemeester resoluut.

Subsidie
Meierijstad krijgt 75.000 euro subsidie van het Rijk om de vakantieparken door te lichten. Van Rooij vervolgt: "Dat geld is vooral nodig om de aanpak handjes en voetjes te geven. We hebben veel mankracht nodig om alles in beeld te krijgen. Wie verblijven er? Wie wonen er? Wie staan er ingeschreven? Hoe zit het met ruimtelijke verordening? Hoe zit het met de vergunningen? Noem alles maar op. De ervaringen die we opdoen zijn voor andere gemeenten te gebruiken."

Criminaliteit
Komend voorjaar hoopt de gemeente meer te weten. "Criminaliteit of ondermijning willen we absoluut niet hebben." Het kan wel zijn dat er bestemmingswijzingen worden doorgevoerd. "Wij zijn dit nu niet voornemens, maar in Nederland is er wel een overaanbod aan vakantieparken." De gemeente gaat samen met mensen die tijdelijk wonen op zo'n park op zoek naar alternatieven.

De Molenheide telt 300 chalets, De Kienehoef 26 chalets plus diverse vrije kampeerplekken en Boschvoort heeft 16 chalets.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant