Zomercarnaval in de Molenstraat
Zomercarnaval in de Molenstraat

Zinderende line-up Zomercarnaval in Veghel

Algemeen 3.091 keer gelezen

VEGHEL | Het Zomercarnaval in Veghel barst op zaterdag 23 juni los. De Molenstraat transformeert vanaf 15.00 uur in een waar zomers walhalla, bol van de muzikale en feestelijke uitspattingen. Het belooft een dag te worden bomvol zinderende muziek en gezelligheid.

Er komt een cocktailbar in de Molenstraat te staan en voor de kinderen komt er een clown, een (kinder-)rodeostier en er wordt geschminkt.
Er zijn, tegen een kleine vergoeding, knipkaarten beschikbaar waar de kinderen zelf mee langs diverse activiteiten/eten/drinken kunnen gaan. Deze kaart wordt later gebruikt tijdens een loterij.

De organisatie van het Zomercarnaval is in handen van Dè wel Jaoo, die al 25 jaar hard en zuiver hoorbaar zijn in het Veghelse carnavalsgedruis. Ook dit jaar zijn ze geslaagd om in Veghel een heus Zomercarnaval te regelen en gaan ze los tijdens het zomerse feest.

Outra Vez! is een Nijmeegse percussieband die al 15 jaar garant staat voor energie en opzwepende Afro-Braziliaanse percussiemuziek. Overal waar de band komt bouwen ze een feestje, dat blijkt uit hun motto: We samba your party.

De Caribische brassband Rythm All Stars Brassband bestaat uit twaalf jonge en enthousiaste muzikanten. Ze mogen best worden gezien als één van de beste brassbands van Nederland. Bij de vorige editie van het zomercarnaval waren ze er al bij en ook nu gaan ze een swingende show neerzetten.

Batedeira is een van de eerste sambaband van ons land. Enthousiasme en een opbeurende muziekstijl vormen de typische kenmerken van Batedeira. De band bestaat uit 25 muzikanten en een grote aanhang.

De sambaband Samba Rooi is opgericht door een Rooise vriendengriep. Met onbekende instrumenten, geen noten kunnen lezen maar wel veel 'herrie' kunnen maken, verzorgen ze een geweldige show.

Bij een regionaal orkest aansluiten of iets voor zichzelf beginnen, dat was de keuze waar twaalf jonge muzikanten in 2012 voor stonden. Zij wisten het wel en feestband GaZZerop was geboren. Met GaZZerop belooft het een leuk feestje te worden.

Zestien prettig gestoorde heren en dames met de gemeenschappelijke interesse voor gezelligheid, muziek en zo nu en dan een biertje vormen Buitenbindjes. Het dweilorkest uit Oisterwijk probeert spelend het jaar door elke keer weer een logische samenstelling te maken van de herrie die uit hun toeters en drums komt.

Sinds 1989 is Blusswerruk niet meer weg te denken uit de Eindhovense muziekscene. De muzikanten hebben hun roots uit verschillende orkesten, harmonieën en showcorpsen; een recept voor een dikke sound. Ze gaan dan ook elk optreden tot aan het gaatje.

De Boemelaars uit Zijtaart zijn opgericht in 1964 en hebben inmiddels Abraham gezien, maar zijn niettemin nog steeds erg jong van geest. Met de perfecte bezetting, het brede repertoire en de spontane presentatie maken ze elk feest tot een onvergetelijk festijn.

Jeroen van de Velde is zanger en frontman van coverband Ruizzz. Hij presenteert het Zomercarnaval. De zanger praat de boel aan elkaar en brengt een paar nummers ten gehore.

Marcel Jansen is wereldberoemd in Veghel en omstreken. Met zijn repertoire, vooral Nederlandse muziek, levert hij zeker een extra feestelijke bijdrage aan de gezellige sfeer.

Def Rhymz is een rasechte entertainer die op de bekendste poppodia stond zoals Lowlands en Pinkpop. De rapper zette Nederland meerdere malen op zijn kop met zijn hits.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant