Er werd dinsdagmiddag hard gewerkt. Links een glimp van de nieuwe mainstage.
Er werd dinsdagmiddag hard gewerkt. Links een glimp van de nieuwe mainstage.
+ FOTO'S & VIDEO

7th Sunday blijft zichzelf vernieuwen en verbeteren

Algemeen 3.801 keer gelezen

ERP | 7th Sunday is hartstikke uitverkocht. Het festival op Pinksterzondag 20 mei verwelkomt maar liefst 40.000 uitzinnige festivalgangers. Tijdens Harmony of Hardcore op zaterdag komen er 30.000 bezoekers naar festivalterrein De Roost in Erp.

De indeling van het terrein is compleet anders dan voorgaande jaren. Een aantal tenten zijn van plek veranderd en er komen een paar nieuwe stages bij. De mainstage van bijna 30 meter ziet er dit jaar ook anders uit. "Het publiek en de dj's vormen samen een geheel. Het is een soort arena. Er komen twee gratis vip-area's en we pakken flink uit met ledverlichting en special effects", vertelt Geertje van Zoggel, die de pr verzorgt voor organisator Par-T.

De nieuwe SLAM!-area.

Zelfs zij is tijdens een rondje over het festivalterrein onder de indruk van de grootsheid van het festival. Ze vertelt waarom de SLAM!-area, voorheen op de berg, naar beneden is gehaald en nu is terug te vinden meteen bij binnenkomst aan de rechterkant. "We hebben de afgelopen jaren deze stage wel eens moeten sluiten, omdat het te druk was. In de nieuwe opzet kun je er eigenlijk altijd terecht en is het veel eenvoudiger een glimp op te vangen van het indrukwekkende rijtje aan artiesten wat hier komt optreden."

Classic
De iconische berg aan de rand van het festivalterrein heeft een nieuwe bestemming. Het doel, groot feest, blijft intact. Geertje legt uit: "The High wordt een classic area met optredens van onder andere Benny Rodrigues, Sander Kleinenberg en Erick-E. We willen hiermee de wat oudere doelgroep tegemoetkomen. Ze kunnen zich hier weer ouderwets jong voelen", glimlacht ze. Boomshakalak Soundsystem heeft ook een eigen stage gekregen op de berg.

Creatieve zone
Het Meierijstadplein, vorig jaar geïntroduceerd als knipoog naar de nieuwe gemeente, keert wegens succes terug. "We hebben er veel positieve reacties op gehad. De plek voor lekker speciaalbier of een goed glas wijn keert terug, net als de band Baby Blue", zegt Geertje.

Het Meierijstadplein keert terug.

Nieuw is de Playground. Vlakbij het plein ligt een gloednieuwe 'creatieve zone'. Een soort spelletjesterrein voor volwassenen. Geertje vervolgt: "Levensgroot beerpong, Formule 1 simulatoren en goochelacts. Niks is hier te gek. Er is van alles te doen", belooft ze. Er is meer randanimatie, zo is er veel aandacht voor food. "Je merkt in het festivalwereldje en bij het publiek dat er vraag is naar lekker en uitgebreid eten." Café de Puinhoop, vorig jaar erg goed bezocht, heeft een nieuwe locatie en is groter dan voorheen.

De kleur blauw komt terug in de mainstage.

'Waanzinnig'
Hard Nature heeft wederom een eigen stage. "En wat voor een", zegt Geertje terwijl ze rondkijkt in de immens grote tent waar het publiek straks kan genieten van de wat hardere stijlen. "Tijdens Paaspop stond deze tent er in een kleinere variant. De tent (goed voor zo'n 8000 bezoekers red.) is nog nooit ergens zo groot opgebouwd. Waanzinnig."

Rechts Reboot, in het midden een zwaaiende opbouwer en links Revealed. 

Duizelingwekkende getallen
Geertje heeft er zin in. Ze blikt vooruit op twee bijzondere dagen. "Op zaterdag tikken we de 30.000 aan (vorig jaar nog 28.500 red.) en op zondag komen er 40.000 bezoekers naar Erp." Het zijn duizelingwekkende getallen. Toch verwacht de organisatie beide dagen uit te verkopen. "Als Par-T willen we steeds vernieuwen, zowel in opbouw van het terrein als in het aanbod van de area's. Volgens mij is dat gelukt", sluit Geertje af.

Meer informatie en de complete line-up is terug te vinden op: www.7thsunday.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant