Frans van Dommelen, Sjap Smits en John Althuizen vormen met frontwoman Esther Donkers een rockcoverband.
Frans van Dommelen, Sjap Smits en John Althuizen vormen met frontwoman Esther Donkers een rockcoverband.

50 Watt Classic Rock in cultuurcafé De Afzakkerij

Algemeen 739 keer gelezen

VEGHEL | In cultuurcafé De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel kan op zondag 25 februari tussen 15.00 uur en 17.00 uur weer genoten worden van livemuziek.

Alsof je radiozender Arrow Classic Rock aan hebt gezet, maar dan 'live on stage'. Vertrouwd, herkenbaar en met een scherp randje. Frans van Dommelen, Sjap Smits en John Althuizen vormen met frontwoman Esther Donkers een rockcoverband. Hun traditionele bezetting van gitaar, bas, drums en zang was de voorbije jaren een solide basis voor 70's southern rock. Maar met de lekkere stem van Esther is een veel breder repertoire te coveren, van de psychedelische 60's tot de strakke rocknummers van nu. Dat het rockt en swingt, dat weten de fans al jaren. De toegang tot het optreden is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt, zoals altijd, op prijs gesteld.

Oorspronkelijk begon het allemaal met de Fabulous Freak Brothers, of kortweg FABS: southernstyle bluesrock georiënteerd. Drummers en zangers gingen en kwamen. Daarna ging het collectief verder als JAWA!?, een coverband met meerdere podiumgezichten: een ZZ-TOP tribute met Pearly Gates maar zonder baarden, een Paladins/Seatsniffers tribute en een 70's rockset als ode aan de eigen jeugdhelden op gitaar. En nu volgt de vervolmaking van deze brede rockcoverband door de komst van de vrouwelijke rockstem van Esther: Sheryl Crow meets Chrissie Hynde and Ann Wilson. De huidige setlist bevat vele rockclassics tussen 1965 en 2015, die altijd 'gekleurd' kunnen worden naar het specifieke evenement en publiek: een motortreffen vraagt iets anders dan een privé-feest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant