Er wordt hard 'gewerkt' in het Atelier Bijzonder Ontmoeten.
Er wordt hard 'gewerkt' in het Atelier Bijzonder Ontmoeten.

PieterBrueghelHuis verwelkomt bijzonder atelier

Algemeen 604 keer gelezen

VEGHEL | Atelier Bijzonder Ontmoeten is terug waar het ooit allemaal begon. De ontmoetingsplek nam medio maart haar intrek in het PieterBrueghelHuis aan het Middegaal in Veghel.

Atelier Bijzonder Ontmoeten (een activiteit van ONS Welzijn en Alzheimerafdeling Oss-Uden-Veghel) is een ontmoetingsplek waar mensen zichzelf kunnen zijn en even alles kunnen 'vergeten'. Een plek voor mensen met bijvoorbeeld geheugenproblemen/dementie, slechtziendheid of met simpelweg een creatieve behoefte die past bij hun mogelijkheden. Rode draad door de activiteiten is het samen gezellig en creatief bezig zijn, eventueel samen met de partner, een familielid, (klein)kind of vriend(in). Daarnaast zorgen deskundige vrijwilligers bij het Atelier Bijzonder Ontmoeten voor ondersteuning daar waar nodig is.

Van Noordkade naar Middegaal
Atelier Bijzonder Ontmoeten was een kleine drie jaar gevestigd aan de Noordkade en had daar een plezierige samenwerking met Phoenix Cultuur. Als dank voor het gastvrije verblijf heeft het atelier de bedrijfsleider van Stichting CHV Noordkade, Sebastiaan Beks, en hoofd cultuureducatie Phoenix, Barbara Brouwer, 'gepind'.  Zij ontvingen een dementievriendelijk speldje. Immers mede door hun inzet en betrokkenheid, kunnen ook mensen met dementie zoveel mogelijk hun leven blijven leiden zoals ze altijd gedaan hebben.

Barbara Brouwer ontvangt een dementievriendelijk speldje.

Benieuwd? Welkom!
Geïnteresseerden in Atelier Bijzonder Ontmoeten zijn voortaan iedere zaterdagochtend van 09.30 uur tot 11.30 uur welkom in het PieterBrueghelHuis.

Het PieterBrueghelHuis is een activiteitencentrum en ontmoetingshuis voor onder andere chronisch zieken, mensen met een beperking, mantelzorgers en vrijwilligers. In het PieterBrueghelHuis komen zij (weer) toe aan hobby's en passies en een onbezorgde, gelukkige dag beleven. De behoeften en de vragen van de bezoekers zijn daarbij leidend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant