VOW - Vesta '19
VOW - Vesta '19 Foto: Arno Korsten

4I: WEC vast op plek twee; Avesteyn ook na kampioensfeest niet te kloppen

Voetbal 1.790 keer gelezen

Avesteyn had ondanks een drukke feestweek nog voldoende puf om een mooie wedstrijd op de mat te leggen. Op bezoek bij FC Uden werd het 3-5 voor de kampioen. WEC deed goede zaken door Boskant met 3-0 te verslaan. Omdat ook Mariahout niet tot winst kwam tegen Herpinia (2-2) heeft WEC de tweede plek stevig in handen en moet het heel raar lopen als de ploeg geen nacompetite haalt. FC Schadewijk en FC de Rakt kwamen niet tot scoren evenals in Zijtaart VOW en SSA Vesta ‘19. Cito pakte de laatste strohalm door SCMH te kloppen. SCMH kan door de 3-0 nederlaag alleen door een wonder het verblijf in de 4e klasse nog verlengen.

WEC zet Boskant opzij na matige eerste helft
In Wijbosch had WEC de eerste helft veel moeite met het stug verdedigende Boskant. Tot overmaat van ramp moest na twintig minuten smaakmaker Danny Verbakel het veld verlaten met een hamstring blessure. Zijn vervanger Stijn de Laat was echter een waardig vervanger. In de tweede helft was het geduldig spelende WEC gevaarlijker en dit leverde uiteindelijk de drie punten op. Stijn de Laat was met een goede actie de aangever voor de 1-0 die door Alim Kagermanov werd binnen geschoten. Tien minuten later maakte Kagermanov zijn tweede, ditmaal op assist van Stef Verhoeven. Boskant ging op jacht naar aansluiting wat zorgde dat er meer ruimte op het veld kwam. Yanno van der Heijden profiteerde hiervan door namens WEC de 3-0 onder de Boskant doelman door te schuiven.

FC Uden en Avesteyn vermaken het publiek
Op bezoek bij FC Uden had kampioen Avesteyn er zeker nog zin in. Ondanks een drukke feestweek was Avesteyn de eerste helft de sterkste en de ploeg kwam dan ook verdiend op een 0-2 voorsprong via twee maal Pim van den Boom  Vlak voor rust werd het 1-2 toen Stan van der Zanden wat terug deed namens FC Uden. Na rust een beter FC Uden maar het moest toch toestaan dat het eerst 1-3 werd via Dries Heerkens na een uur spelen. Uit een corner werd het 2-3 door een doelpunt van Marco van de Pol. Vervolgens liep Avesteyn toch weer uit naar 2-5 via Guus Barten en Rens van Vugt. Luuk Bloem maakt namens FC Uden de 3-5 na 85 minuten spelen en daarmee werd een mooie pot voetbal gewonnen door de beste ploeg in de klasse.

Herpinia sleept in slotfase nog een punt uit het vuur
In de eerste helft had Herpinia het heel zwaar in Mariahout en liep het alleen achter de tegenstander aan. Met wat geluk bleef de achterstand beperkt tot 0-1. Met wat omzettingen begon Herpinia met frisse moed aan de tweede helft met het doel Mariahout wat minder ruimte om te voetballen te geven. Dit lukte niet echt want na 50 minuten werd het 2-0 voor de thuisploeg. Hierna ging Herpinia 1 op 1 spelen om toch te proberen de bakens te verzetten. Wonderwel kreeg de ploeg nu grip op Mariahout en “redder in nood “ Rowdy Megens “ stond weer op om zijn kunstje te laten zien. In de 82e minuut maakt hij de aansluitingstreffer. Het duel sleepte zich naar het einde en het leek niet meer te lukken voor Herpinia. Echter in de 96e minuut was het opnieuw Megens die de 2-2 binnenschoot en hiermee een bonuspunt aan Herpinia schonk.

Cito na snelle voorsprong voorbij aan SCMH.
In Oss kwam Cito snel op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Ibrahim Dundar en Furkan Alkamak. Op voorhand zou de verliezer van vandaag zich als degradant nummer een kunnen aanmerken. SCMH kon geen vuist maken in de wedstrijd en Cito bleef eenvoudig overeind.
In de 85e minuut maakte Dundar zijn tweede van de dag en de 3-0 voor Cito maar voor SCMH was het vuur toen allang gedoofd. Cito zal in de laatste twee wedstrijden zes punten moeten halen om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

FC Schadewijk en FC de Rakt in evenwicht
FC Schadewijk was het eerste kwart van de match de betere ploeg en had een goede kans te scoren. Deze kans werd echter gemist. Het restant van de wedstrijd was voor FC de Rakt en er werden ook een fiks aantal 100% kansen bij elkaar gespeeld. Tot doelpunten kwam het echter niet en met de puntendeling was FC Schadewijk dan ook het meest tevreden. Eus Marijnissen van FC de Rakt was tevreden over de instelling van zijn ploeg na de matige prestatie van vorige week, maar baalde dat er door zijn ploeg geen kans verzilverd was vandaag want dat had wat meer lucht gegeven in de strijd om klassebehoud.

VOW dankt doelman Van Zutphen
VOW speelde geen beste wedstrijd vandaag en trainer Methorst was dan ook blij dat zijn ploeg de 0-0 over de streep wist te trekken. Tegenstander SSA Vesta ‘19 speelde een degelijke wedstrijd en had een viertal 100% kansen in de wedstrijd, maar de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan. “We haalden de trekker niet over, en dan verdien je de winst ook niet “ aldus Andre Cornelissen, trainer van SSA Vesta ‘19, die ook VOW doelman Van Zutphen een paar fraaie reddingen zag maken.