Tony de Groot. (Foto: Jeroen Engelen)
Tony de Groot. (Foto: Jeroen Engelen)

Nog 12 duels en dan zit de carrière van Tony de Groot erop: ‘Mooi om op deze manier te stoppen’

Voetbal 3.771 keer gelezen

OSS | Tony de Groot hangt na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 34-jarige aanvaller voelt zich nog fit, maar wil meer tijd gaan besteden aan zijn gezin. Helemaal afscheid nemen van het voetbal doet hij echter niet.

door Leon Voskamp

De Groot startte met voetballen bij O.S.S.’20 en vanaf de D-tjes doorliep hij de jeugdopleiding van TOP Oss. In 2007 maakte hij zijn debuut in het profvoetbal tegen SC Cambuur. Na zijn periode als prof voetbalde hij bij De Treffers, OJC Rosmalen en sinds 2013 bij O.S.S.’20. “Mijn debuut in het betaald voetbal was een bijzonder moment. Ook heb ik voor de beker in de Kuip tegen Feyenoord gevoetbald. Een ander hoogtepunt was het kampioenschap van De Treffers, niet normaal hoeveel mensen erbij waren in Groesbeek. Maar ook de diverse promoties bij O.S.S.’20 waren geweldig. Bij OJC Rosmalen ben ik nooit kampioen geworden, maar hebben we wel meerdere periodetitels gepakt. Al met al heb ik bij alle clubs prachtige momenten meegemaakt. Het dieptepunt is het niet toegekende kampioenschap van O.S.S.’20 in de Derde Divisie in het coronajaar. Die promotie had het hoogtepunt moeten worden.”

Fit
Hij voelt zich nog fit en speelt vaak bij O.S.S.’20, maar gaat er toch mee stoppen. “Het is fijn om op deze manier te stoppen. Ik had zeker nog door kunnen gaan, maar dan loop ik toch het risico om tegen een blessure aan te lopen. Mijn hele loopbaan ben ik gevrijwaard van zware blessures, dat is me veel waard.” Hij vervolgt: “Ik heb na dit seizoen meer tijd voor mijn gezin. We hebben twee kinderen die straks 3 en 1 zijn, ik kijk er naar uit om ze in de weekenden vaker te zien en leuke dingen te gaan doen.”


O.S.S.’20 - Hercules. (Foto: Jeroen Engelen) 

Toekomst
De kans is aanwezig dat De Groot wel blijft voetballen, maar dan bij een lager team van O.S.S.’20. Ook gaat hij mogelijk in een andere rol aan de slag bij de selectie. “Daarover is nog niets concreet, we zijn in gesprek. Eerst richt ik me op de rest van dit seizoen. Nog twaalf wedstrijden en we willen het zo goed mogelijk afsluiten.”


Tony de Groot tijdens O.S.S.’20 - Gemert. (Foto: Mark Pouwels) 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant