Carlo Nelissen (met bal boven zijn hoofd) gaat een luchtduel aan. (Foto: Ad Megens)
Carlo Nelissen (met bal boven zijn hoofd) gaat een luchtduel aan. (Foto: Ad Megens)

Carlo Nelissen: 'We gaan er alles aan doen om kampioen te worden'

Voetbal 488 keer gelezen

OSS | O.S.S.'20 deed de laatste seizoenen mee om promotie, maar bovenaan stonden de Ossenaren die jaren nog niet. De Osse ploeg presteert dit seizoen uitstekend en kroonde zich afgelopen zondag tot winterkampioen. Carlo Nelissen is een vaste waarde in het team van trainer Bertran Kreekels. Hij begon als linksback, maar vormt nu met Mats van Huijgevoort het centrale verdedigingsduo.

Nelissen is van oudsher een middenvelder. Vorig jaar speelde hij een aantal maanden rechtsback en dat deed hij naar behoren. Dit seizoen kwam hij vanwege blessuregevallen terecht op de linksbackpositie. Toen Rob van Eck vervolgens geblesseerd raakte, verschoof hij naar het centrum van de defensie. "Ik vind dat het goed gaat als centrale verdediger en de samenwerking met Mats verloopt goed."

Concurrentie
Met Berry Sonnenschein huurt O.S.S.'20 een centrale verdediger van Kozakken Boys. Daarnaast is Martijn van der Sande teruggekomen op zijn beslissing om te stoppen met voetballen. "Het halen van concurrentie zorgt ervoor dat je ambitie uitstraalt om kampioen te worden."

Terugblik
Nelissen blikt met een goed gevoel terug op de eerste competitiehelft. "Met Rob van Sonsbeek en Bob Zonnenberg zijn er goede aanwinsten bijgekomen. In het begin moesten we nog wat wennen aan het nieuwe systeem van de trainer. Er zijn toch wat dingen veranderd, zoals met het druk zetten. Maar het is gaan lopen en we hebben nog niet verloren. In het begin speelden we een aantal keer gelijk, maar dat was vaak niet nodig geweest als we de kansen beter hadden benut."

Kampioenschap
O.S.S.'20 gaat in de tweede competitiehelft vol voor de titel. "Er zijn weinig verschillen qua niveau. Zo hebben wij gelijkgespeeld tegen de hekkensluiter. Er zijn zeker zes ploegen die voor het kampioenschap kunnen gaan. Wij staan er goed voor en gaan er alles aan doen om kampioen te worden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant