De mannen van zaalvoetbalteam Schoenenreus: 'Ik ging als klein mannetje naar Schoenenreus kijken', aldus Thijs Swinkels.
De mannen van zaalvoetbalteam Schoenenreus: 'Ik ging als klein mannetje naar Schoenenreus kijken', aldus Thijs Swinkels.

Revolutionair zaalvoetbaltoernooi moet sportharten veroveren

Sport 2.443 keer gelezen

VEGHEL | Als het aan initiatiefnemers Thijs Swinkels en Tiny van der Sanden ligt wordt het een kwalitatief hoogstaand, leuk en gezellig zaalvoetbaltoernooi mét enkele revolutionaire spelregels. Het zaalvoetbaltoernooi, waarvan de naam nog volgt, wordt gehouden op 5 januari in sporthal de Bunders in Veghel. "We koppelen er nog een aantal lokale goede doelen aan vast", aldus Thijs.

Een zaalvoetbaltoernooi begin januari in Veghel was jarenlang een begrip. Toen kartrekkers als Hans den Otter, Alfred van Uden Hans Overmars stopten met de organisatie verdween het event van de Veghelse sportkalender.
Een paar jaar laten willen Tiny en Thijs het terug op de agenda hebben. Thijs: "Het idee ontstond toen we samen aan het zwembad lagen bij Tiny in de tuin. We hadden het over de tijd toen zaalvoetbalteam Schoenenreus nog furore maakte in Nederland. Ik ging als klein mannetje kijken. Die tijd vergeet ik nooit meer. Samen besloten we om het zaalvoetbaltoernooi in januari nieuw leven in te blazen."

Entertainment
Toch wordt het een ander toernooi dan men wellicht gewend is. "Het moet een combinatie worden van hoogstaand voetbal, entertainment en gezelligheid. De opbrengt van het toernooi gaat in zijn geheel naar een aantal lokale goede doelen. Welke dat zijn weten we nog niet. Mensen kunnen zich bij ons melden als ze een leuk project of initiatief hebben", zegt Thijs.

Bekende spelers
Thijs en Tiny zitten momenteel nog in de opstartfase van het evenement. Ze hopen op zaterdag 5 januari teams te mogen verwelkomen uit de kerkdorpen van Meierijstad en teams uit bijvoorbeeld Bernheze, Uden en Oss. "Ik hoop op een toernooi met een leuk niveau. Daarom komt de ervaren scheidsrechter Jordy de Goeij fluiten. Het zou gaaf zijn als een paar bekende spelers uit de voetbalwereld naar Veghel zouden komen, maar misschien is dat voor een eerste editie nog wat teveel gevraagd", stelt Thijs.

Feestavond
De feestavond aansluitend aan het toernooi moet zorgen voor de nodige gezelligheid. "Het feestje vindt natuurlijk plaats in De Stapperij. Daar hebben we genoeg ruimte en kunnen we altijd inspelen om het aantal bezoekers."

Nieuwe spelregels
Het stukje entertainment moet verder komen uit een aantal nieuwe spelregels. Thijs legt uit: "Denk aan drie corners is één shout-out. Of drie keer naast schieten bestraffen met een pingel. Bal uit? In dribbelen en misschien mag je een vrije trap wel voor jezelf nemen. Ik weet nog niet welke regels we gaan invoeren, maar het moet een soort zaalvoetbal 2.0 worden." Verder wil Thijs veel gebruik maken van (opkomst- en goal) muziek en licht.

'Veel publiek'
De organisatie hoopt er een jaarlijks terugkerend toernooi van te maken. "Het moet een tof en leuk evenement worden met veel publiek en een gezellige feestavond", besluit Thijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant