Alexander Mols stopt bij Blauw Geel 1.
Alexander Mols stopt bij Blauw Geel 1.

'Ik voel me opgelucht na mijn besluit'

Sport 5.460 keer gelezen

VEGHEL | Het sloeg in als een bom. Afgelopen week kwam Alexander Mols (26) alsnog met het besluit om te stoppen met voetbal. Hij kwam terug op zijn besluit om nog een jaar door te gaan. "Ik had geen goed gevoel bij mijn beslissing, het bleef knagen", was zijn uitleg. Op zondag 27 mei gaan de kicks van Mols de zolder op. "Ik weet echt niet of ik ze nog ooit nodig heb, de tijd zal dat leren", zegt 'Ali' met een voldane glimlach op zijn gezicht.

Door: Peter Kuijpers.

Ooit begonnen met voetbal in F9 via Willem II weer terug naar Blauw Geel'38 en een profcontract bij FC Den Bosch. Een kruisbandscheuring die veel impact had. Afgelopen donderdag verraste hij velen bij Blauw Geel'38 en daarbuiten met zijn besluit om te stoppen met voetbal. Het is iets wat sluimert heel diep in je hoofd. Alexander: "Dat klopt, ik had toegezegd, maar ging me steeds meer afvragen of dat wel de juiste beslissing was. Waarom zou ik opnieuw 46 weken weer iets gaan doen waar ik niet helemaal meer achter sta en me daar niet voor kan motiveren. Dan moet je eerlijk zijn tegen jezelf, het team en tegen de club. Vorige week donderdag heb ik dat aan de trainer en club medegedeeld."

Kampioen
Het was voor Alexander afgelopen jaar een geweldig en succesvol jaar. Hij vervolgt: "Vorig jaar was natuurlijk een hoogtepunt in zowel mijn voetbalcarrière als in de historie van de club. Ik kijk met trots terug op een leuk jaar waar we kampioen werden, de beker wonnen én afgelopen week nog tot Sportploeg van het Jaar werden uitgeroepen. Als kers op de taart kregen we nog leuk weekend Benidorm cadeau."

Genieten
Dan komt het bekende leven na een voetbalcarrière: "Daar heb ik nog niet zo over nagedacht of ik me meld bij de zaterdagafdeling of lager ga spelen. Ik weet het echt nog niet. Ik blijf gewoon lid van deze club en ga niet naar een andere vereniging. Dat is ook niet de opzet. Ik wacht het af."
Toch zullen er clubs komen die naar de spits met reputatie gaan hengelen. Mols schatert: "Nou om eerlijk te zijn, zag ik wel wat onbekende nummers in mij telefoon staan, dus die zullen er ongetwijfeld zijn, maar ik ga daar niet op in, mijn besluit staat vast en ik heb daar een opgelucht en goed gevoel bij. Misschien dat ik er een ander team hier bij Blauw Geel'38 op een zondag bijneem, maar daar heb ik nog niet over nagedacht. Wel leuk is dat ik al verschillende appjes heb gehad van teams hier bij de club die me er graag bij wilde hebben. Dat is dan weer leuk dat ze aan me denken. Maar eerst deze competitie goed afmaken en daarna wil ik gaan genieten van mijn vrije tijd."

Slimheid
Het werd 'Ali' wel eens verweten dat hij na zijn kruisbandblessure wat voorzichtiger speelde en de zware duels vermeed. "Nee dat geloof ik niet, dat heeft niets met mijn knie te maken. Ik moet wel zeggen dat ik selectiever ben geworden voor ik het duel inga. Als ik denk dat zou wel eens zo'n blinde kunnen zijn en ik een rotschop kan krijgen en er acht weken uit lig, dan pas ik wel eens. Hier bedoel ik de duels aan de zijlijn. In de zestien kleun ik er vol in, absoluut." Voetbal slimheid heet dat dan. "Ja, misschien is het dat wel", besluit de afscheidnemende Alexander.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant