De eerste Max Vitaal gids is uitgereikt bij het PieterBrueghelHuis in Veghel.
De eerste Max Vitaal gids is uitgereikt bij het PieterBrueghelHuis in Veghel.

Meierijstad brengt sport- en cultuurgids uit voor 55-plussers

Overige sport 916 keer gelezen

VEGHEL | Gemeente Meierijstad brengt de activiteitengids Max Vitaal uit met daarin het sport- en cultuuraanbod voor alle inwoners van 55 jaar of ouder. Zij kunnen kennismaken met aanbod in Meierijstad door zich eenvoudig aan te melden voor kennismakingslessen. 

Max Vitaal maakt het mogelijk om allerlei sportieve, culturele en sociale activiteiten – vaak gratis - uit te proberen, zonder meteen lid te worden.
Afgelopen donderdag werd bij het PieterBrueghelHuis in Veghel de eerste gids van Max Vitaal 2024 uitgereikt. Uit handen van wethouder Menno Roozendaal ontving trouwe deelnemer van de activiteit ‘blijf actief wandelen’ Karel Derks de eerste gids. “Cultuur, sport en bewegen is goed voor de lichamelijke en mentale gezondheid. Het verbindt en maakt ons leven completer. We weten dat al veel inwoners van Meierijstad sporten of gebruik maken van het cultureel aanbod, sommigen zijn daarnaast ook als vrijwilliger actief. Dit waarderen we zeer. We hopen met Max Vitaal nog meer mensen te stimuleren (meer) te gaan sporten en cultureel actief te worden”, aldus wethouder Roozendaal.

Inschrijven?
De gidsen van Max Vitaal zijn verkrijgbaar bij onder andere het stadhuis, apotheken, huisartsen en culturele instellingen. Een overzicht is te vinden op www.meierijstadbeweegt.nl. Via deze site is het vanaf nu ook mogelijk om jezelf in te schrijven voor de activiteiten. Voor hulp bij het aanmelden of bij eventuele vragen over Max Vitaal kun je mailen naar bewegen@meierijstad.nl. Als iemand onzeker is over zijn of haar fysieke mogelijkheden wordt geadviseerd vooraf even contact op te nemen met een huisarts of fysiotherapeut.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant