Afbeelding

Sligro ziet omzet stijgen, kleine afname in België

Zakelijk 638 keer gelezen

VEGHEL | Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2024 een omzet van 652 miljoen euro, een toename van 18 miljoen euro of 2,7 procent ten opzichte van de omzet van 634 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2023. 

“In Nederland nam de omzet met 3,8 procent toe, in lijn met de beweging die we ook in de markt zien. De aanwas van nieuwe klanten en uitbreiding van pakketten bij bestaande klanten verloopt goed”, legt CEO van de Veghelse groothandel Koen Slippens uit. Hij vervolgt: “De consument is echter nog terughoudend met bestedingen, waardoor onze professionele klanten individueel minder volume inkopen op dit moment.” 

België
In België nam de omzet met 3,2 procent af. Slippens vervolgt: “Het uitloopeffect van klanten die we vorig jaar verloren in de bezorging in Antwerpen heeft zoals verwacht ook nog impact op de omzetontwikkeling in de eerste kwartalen van 2024. De aanwas van nieuwe klanten verloopt voorspoedig en we zien ook al enkele van de vorig jaar verloren klanten terugkeren.”

In de zelfbedieningsvestigingen van Sligro-M nam de omzet toe tot 37 miljoen euro, in vergelijking met 31 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant