Kan je de wereld redden vanuit de keuken?
Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Foto:

Een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen

Kunst en cultuur 513 keer gelezen

VEGHEL | Zeemaal staat op woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 april in de Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel. Zeemaal, van theatergezelschap Laika, is het eerste deel van een drieluik rondom een jarenlang onderzoek naar duurzame, culinaire antwoorden op klimaatverandering. Het verbindende diner waarin het publiek nieuwe manieren ontdekt om naar de stormachtige realiteit te kijken begint om 18.30 uur en vindt plaats in de Grote Zaal. Let op: deze voorstelling heeft een bijzondere setting: het publiek zit rondom het speelvlak.

Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar queeste start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt en waar alle leven uit voortkomt. Sien laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen. Inclusief volledige maaltijd (dus zorg voor een lege maag). De maaltijd is plantaardig (veganistisch).
De Nederlandse Toneeljury selecteerde Zeemaal als één van de meest indrukwekkende en in het oog springende kleinkunstvoorstellingen van 2022. “Sien Vanmaele en Laika maakten met Zeemaal, een persoonlijke voorstelling én dinnershow ineen. Ze combineert poëzie met wetenschap, fantasie met feit, sentiment met het ontnuchterende. Hoe moeten we ons verhouden tot de veranderingen in ons klimaat? Sien Vanmaele doet met Zeemaal een weergaloze voorzet in een poging tot antwoorden hierop”, aldus de jury.

Tickets kosten 35 euro (inclusief maaltijd) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl, via 0413-342555 of aan de theaterkassa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant