Afbeelding
Foto:

Gouden Dans project afgesloten met ontroerende dansvoorstelling

Kunst en cultuur 1.443 keer gelezen

VEGHEL | Vier maanden repeteren, lief en leed delen en samen toewerken naar een eindresultaat. Op zondag 4 juni werd het Gouden Dans project succesvol afgesloten in de Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel met de ontroerende voorstelling Super.

Bewegen, eenzaamheid op afstand houden en nieuwe vrienden maken. Dat is het idee achter Gouden Dans. Een maatschappelijk project voor ouderen van Gouden Dans U In Het Theater dat Phoenix Cultuur en de Blauwe Kei voor de tweede keer omarmden en organiseerden in samenwerking met ONS welzijn en Stichting Met Je Hart.


De deelnemers.

In vijftien repetities hebben de Gouden Dansers, de jongste was 68 en de oudste 92, onder leiding van dansdocent en choreograaf Ireen Kurvers toegewerkt naar de eindvoorstelling. Inspiratiebron voor de voorstelling was de periode eind jaren ‘50 en begin ‘60’er jaren, de periode waarin de eerste supermarkten in Nederland geopend werden. De muziek én de dansen uit die periode vormden de basis voor de voorstelling. Kurvers bouwde de voorstelling verder op met de levensverhalen en muziekvoorkeuren van de deelnemers. Zo werd het ‘dansverhaal’ Super samengesteld. In de voorstelling was ruimte voor tekst, muziek en uiteraard diverse vormen van dans. Het eindresultaat was ontroerend en het plezier spatte van de deelnemers af. 


Gouden Dans, voorstelling 4 juni, in de Blauwe Kei.

Op woensdag 7 juni kwamen alle Gouden Dansers nog een keer samen bij het theater op de Noordkade om na te praten over de danservaring, foto’s en filmbeelden van de voorstelling te delen en te kijken of én wanneer ze elkaar kunnen blijven ontmoeten en vooral ook blijven dansen. De tweede editie van het project was, net zoals de eerste editie in 2020, zeer geslaagd voor zowel alle deelnemers als de organisatie. 

Nederland, Veghel, 04-06-2023
Gouden Dans, voorstelling 4 juni, De Blauwe Kei
Nederland, Veghel, 04-06-2023
Gouden Dans, voorstelling 4 juni, De Blauwe Kei
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant