In de theaterlessen die Nicole Oerlemans verzorgt, is fantasie de belangrijkste factor.
In de theaterlessen die Nicole Oerlemans verzorgt, is fantasie de belangrijkste factor. Foto: Nicole Oerlemans

Korte cursus 'Theater voor Kleuters' bij Phoenix Cultuur

Kunst en cultuur 698 keer gelezen

VEGHEL | Phoenix Cultuur op de CHV Noordkade in Veghel start op 1 februari met theaterlessen voor kleuters, in samenwerking met Vis In Het Water Theater van Nicole Oerlemans. Een nieuwe korte cursus waarin fantasie en de rijke belevingswereld van kleuters centraal staat.

In de vijf theaterlessen die Nicole Oerlemans verzorgt, is fantasie de belangrijkste factor. Kleuters worden uitgedaagd met vragen als; Hoe loopt een chique mevrouw of meneer? En hoe zegt deze mevrouw of meneer "Wilt u een koekje bij de thee?". Zou een monster dit ook kunnen zeggen? Hoe dan en hoe beweegt dat monster daar dan bij? Maar ook; Hoe sta je en kijk je als je boos bent of heel vrolijk? Als iets heel lekker smaakt of heel vies? Door te werken met thema's maken de kinderen op een speelse manier kennis met theater, leren ze emoties te uiten en ontwikkelen ze hun motoriek. Er wordt veel bewogen en volop gebruik gemaakt van muziek.
Naast de korte cursus Theater voor Kleuters biedt Phoenix Cultuur ook theaterlessen aan voor jongeren en volwassenen, in CEC Mariëndael in Sint-Oedenrode. Onder leiding van theaterdocente Monika Kowalewska starten op maandag 8 januari twee nieuwe korte cursussen van 14 lessen, voor beginners en iedereen die acteren weer opnieuw wil oppakken. Ook voor degene die al eerder theaterlessen volgde of ervaring heeft, is deze korte cursus een uitdaging.

Theater voor Kleuters, voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar, vindt vanaf 1 februari wekelijks plaats op donderdagmiddag van 15.00 uur tot 15.45 uur op de Noordkade. Meer informatie en aanmelden: www.phoenixcultuur.nl. Voor vragen: info@phoenixcultuur.nl of 0413-782010.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant