Robert Wallet (44) is eigenaar van restaurant Trattoria da Roberto.
Robert Wallet (44) is eigenaar van restaurant Trattoria da Roberto.

Robert Wallet stopt op 1 juli met Trattoria da Roberto: ‘Mijn gezin komt op de eerste plaats’

Centrum 5.324 keer gelezen

VEGHEL | Robert Wallet (44), eigenaar van restaurant Trattoria da Roberto, heeft besloten om ermee te gaan stoppen. De uitbater van het restaurant aan de Deken van Miertstraat in Veghel wil meer tijd doorbrengen met zijn gezin. “Ik wil dat mijn gezin op de eerste plaats komt te staan”, aldus Wallet.

Al vierenhalfjaar runt Wallet met veel overgave Trattoria da Roberto. “Ik wilde een gastvrij restaurant neerzetten, dat was mijn droom. Volgens mij zijn we daar goed in geslaagd. Ik ben trots op wat we hier hebben gerealiseerd”, vertelt Wallet. Met veel plezier en inzet stond Wallet altijd klaar voor de gasten van Trattoria da Roberto. En ook de coronaperiode kreeg hem niet klein. Met zijn soepen (hij noemde zichzelf gekscherend de Soeperman -red.), pizza’s en barbecues overleefde hij ook die donkere periode in horecaland. Toch heeft Wallet, na lang wikken en wegen, besloten om zijn restaurant van de hand te doen. “Ik blijf tot uiterlijk 1 juli doorgaan. Maar als ik voor die tijd een geïnteresseerde partij heb gevonden dan kan het snel gaan”, zegt hij.

‘Meer tijd met mijn gezin’
Lang leek Wallet zijn huidige establishment in de Deken van Miertstraat in te ruilen voor de Protestantse Kerk in de Hoofdstraat. De eigenaar van Trattoria da Roberto zag die locatie als volgende stap voor het restaurant. “Maar het duurde langer dan verwacht en tijdens dat proces ben ik erachter gekomen dat ik meer tijd met mijn gezin wil doorbrengen. Ik ben 24/7 bezig met Trattoria da Roberto en dat hoort ook zo en is helemaal geen opgave. Integendeel, het gaf juist energie. Maar op veel momenten was ik er niet, omdat ik moest werken. Nu ben ik op een punt beland dat ik meer tijd met mijn gezin wil doorbrengen. Dit is het moment om mijn prioriteiten te verleggen.” Wallet woont samen met zijn vrouw en twee kinderen, Daan (17) en Pien (15), in Veghel. “Zij zijn de reden waarom ik heb besloten om ermee te stoppen. Mijn werk heeft veel van mijn gezin gevraagd. Het is tijd geworden om er nu voor hun te zijn.


Voorzitter ondernemersvereniging
Robert Wallet is voorzitter van de ondernemersvereniging van het Veghelse centrum. Zij moeten op zoek naar een nieuwe voorzitter. Wallet: “Ik heb de statuten er niet op nageslagen, dus ik weet niet of ik als niet-ondernemer zou mogen aanblijven. Het lijkt me van niet. Bovendien denk ik niet dat we dat met z’n allen moeten willen. Als je het bestuur voorzit dan moet je eigenlijk zelf ook ondernemer zijn”, vindt hij.


Wallet is niet bang dat hij het gaat missen. “Je weet nooit. Misschien in de toekomst. Ik sluit niks uit.” Het eerste boek van Trattoria da Roberto eindigt in juli als de zomervakantie begint. Of er ooit een deel twee komt? De tijd zal het leren.

Champions League-finale  
De stijgende energieprijzen of de inflatie hebben niks te maken met het besluit van Wallet. “Absoluut niet. We zijn gezond, draaien goed en hebben geen personele problemen. Daarom hoop ik ook dat dit concept behouden blijft voor Veghel, maar daar heb ik weinig over te zeggen. Wel ben ik bereid om de nieuwe eigenaar in het begin te begeleiden. Ze mogen het idee zo kopiëren.” Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Wallet.


Trattoria da Roberto in de Deken van Miertstraat.

De Veghelaar blikt terug op een geweldig avontuur. “Het was geweldig, een droom is uitgekomen. En we zijn nog niet gestopt hè. Zo is er bijvoorbeeld een bedrijfsfilmpje in de maak. Als ik niet geloof in da Roberto dan zou ik daar geen tijd en moeite insteken. Tot de laatste gast het restaurant verlaat blijven we iedere avond een Champions League-finale spelen. Voor onze gasten, die hebben daar recht op.”

Toekomst
De komende periode neemt Wallet rustig de tijd om zich te buigen over zijn toekomst. “Ik vind ontzettend veel dingen leuk. Wie weet zie je me terug in een soort mentorfunctie waarbij ik jonge horecaondernemers begeleid zodat ze niet de fouten maken die ik heb gemaakt. Ik weet het echt nog niet.”

Trattoria da Roberto in de Deken van Miertstraat.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant