Bezorgdheid, angst en twijfel over de meerwaarde van een kiosk in het park.
Bezorgdheid, angst en twijfel over de meerwaarde van een kiosk in het park.

INGEZONDEN BRIEF: ‘Bezorgdheid over de nieuwe kiosk in het Julianapark’

Algemeen 2.654 keer gelezen

Bijna heel mijn leven woon ik nabij het Julianapark in Veghel.

Vorig jaar heb ik met verbazing in deze Stadskrant Veghel gelezen dat het Julianapark een enorme boost zou moeten krijgen met de komst van een kiosk. Een prominente plek in het compacte groene parkje wordt de ontmoetingsplek voor het organiseren van evenementen zoals muziek en andere podiumkunstenaars.

Mijn inziens is de Noordkade in ons dorp inmiddels het kloppende hart voor muziek, dans en theater. Het is uitgegroeid tot een mooi cultureel succes, en iedereen weet deze plek te vinden, waar tevens de nodige voorzieningen zijn zoals parkeren, horeca, et cetera. In tegenstelling tot genoemd park. Waar moet men parkeren en waar kan men naar de wc?

Dagelijks kom ik in dit rustige kleine park, een fijne plek waar mensen en honden elkaar begroeten en tijd vrijmaken voor een praatje. In veel gesprekken, zoals afgelopen weekend, beluister ik de bezorgdheid, angst en twijfel van menig andere parkbezoekers en omwonenden (die niet zijn geïnformeerd) over de meerwaarde van een kiosk in het park, en welke gevolgen dit bouwwerk oplevert voor de leefbaarheid in het park.

Er verscheen een afbeelding in de Stadskrant Veghel waarbij de indruk werd gewekt dat de kiosk een duurzame en vooral houten constructie zou worden. Nu enkele maanden verder is de bouw van deze kiosk inmiddels een feit. Met verbazing loop ik de laatste weken door het park. De betonpompen verpompen inmiddels al meerdere tientallen kubieke meters beton in het project.

Persoonlijk had ik liever op de plek waar de kiosk nu verrijst enkele karakteristieke oude bomen gehad, met daaronder sfeervolle comfortabele banken, zoals we deze kennen in Zuid-Europa.

Hopelijk behoudt het Julianapark de rust zoals we deze kennen en brengt de kiosk geen overlast in onze fijne leefomgeving.

- Eric van Horen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant