Archieffoto.
Archieffoto.

Versierde fietsjesoptocht met Koningsdag

Algemeen 1.147 keer gelezen

VEGHEL | Met Koningsdag is het een Veghelse gewoonte een ‘versierde fietsjesoptocht voor de kinderen van het basisonderwijs (en jonger) door het centrum te houden. Deze tocht is voor deelnemertjes tot de leeftijd van circa 8 jaar. Het Veghelse Sint Barbaragilde heeft het stokje overgenomen van de gemeente Meierijstad om deze optocht ook dit jaar weer te organiseren. Deze korte fietstocht gaat plaatsvinden op Koningsdag, zaterdag 27 april.

“We verzamelen om 09.30 vóór de Hema en vertrekken om 09.45 uur en gaan een klein rondje maken door het centrum van Veghel. Het Startpunt is Het Meijerijpleintje (bij HEMA). De route is kort en we arriveren rond 10.00 uur op de Markt bij IJssalon Matteucci”, laat het Sint Barbaragilde in Veghel weten. Ze vervolgen: “Iedereen die zijn best heeft gedaan om een zo mooi mogelijke fiets te maken in Koningsdag sfeer is winnaar en iedereen krijgt een prijs. Fietsen, skelters, driewielers en alles wat daar op lijkt is geoorloofd.”

Duiven  
Deelnemers hoeven zich niet per se aan te malen, maar het mag wel. Aanmelden kan via: koningsdag.gildeveghel.nl. Zorg dat je tijdig aanwezig bent met je versierde voertuig.
Het Veghelse gilde vervolgt: “Om 09.45 uur vertrekt de optocht, vooraf gegaan door het Sint Barbaragilde, en na afloop wordt er aan de deelnemertjes een bon voor een ijsje uitgedeeld plus een prijsje door het Gilde. Naar verwachting zijn we rond 10.00 uur op de Markt met de kinderen voor het loslaten van duiven en, bij droog weer, een vendeldemonstratie van het Sint Barbaragilde. Als de deelnemers om 09.30 uur aanwezig zijn dan kunnen we op tijd vertrekken. Het belooft een leuke en kleurrijke optocht te worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant