Afbeelding
Foto:

Inwoners uit Meierijstad kunnen meedoen met NK Tegelwippen

Algemeen 868 keer gelezen

VEGHEL | Gemeenten Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad en Oss gaan ook dit jaar de strijd met elkaar aan tijdens het NK Tegelwippen. In 2023 kwam gemeente Meierijstad als winnaar uit de bus met ruim 13.875 gewipte tegels. Welke gemeente gaat er dit jaar met de winst vandoor?

“Winnen van een andere gemeente is leuk, maar het draait bij het kampioenschap natuurlijk om een hoger, gemeenschappelijk doel. Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte volgen elkaar op. Het veranderende klimaat is een zaak van de lange termijn, maar maatregelen van vandaag hebben morgen al effect. Wij kunnen daarbij de hulp van onze inwoners goed gebruiken, dus doen we graag een oproep aan alle inwoners van Meierijstad om tegels te vervangen door groen”, aldus wethouder Jan van Burgsteden.


Inwoners kunnen zich tot 30 juni aanmelden.


Gratis tegels inleveren
Iedereen kan meehelpen door overbodige tegels te wippen uit de tuin en te vervangen door meer vaste planten, bloemen en bomen. Inwoners kunnen deze tegels aanmelden, zodat ze meetellen bij de Tegelteller van gemeente Meierijstad. De tegels kunnen gratis worden ingeleverd bij een van de milieustraten. In mei krijgen inwoners moestuinzaden in ruil voor tegels.

Kosten van gemeente
Inwoners die (samen met de buren) meer dan 200 tegels of 20m2 vervangen door groen kunnen op kosten van de gemeente een container bestellen. Dit geldt alleen voor tegels en stenen uit tuinen en het is niet de bedoeling dat ze worden vervangen door andere tegels.

Winactie
Voor inwoners die samen met hun buren minimaal 20m2 aan tegels uit de voortuinen halen is er een winactie. De straat maakt daarbij kans op gratis aanleg van beplanting in de voortuinen. Inwoners kunnen zich voor 30 juni aanmelden voor de winactie ‘Plant je mee voor een fleurige straat’.

Inwoners kunnen tot en met 31 oktober meedoen aan het NK Tegelwippen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.meierijstad.nl/tegelwippen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant