Afbeelding
Foto's: Dagmar Verhees.

Berdy’s Dance Fit&Health bestaat 25 jaar: ‘Ik ben nog volop aan het nagenieten’

Algemeen 1.728 keer gelezen

VEGHEL | Het dak ging er afgelopen vrijdag af tijdens het jubileumfeest ter gelegenheid van het 25 jaar bestaan van Berdy’s Dance Fit&Health. “We weten inmiddels al lang dat dansen niet alleen goed is voor je lichamelijke gezondheid, maar ook heel veel positieve invloed heeft op het brein. Maar dat je met zoveel mensen van verschillende leeftijden evenveel plezier beleeft op de dansvloer, dat zie je niet elke dag”, aldus Berdy Maertens, oprichter van Berdy’s Dance Fit&Health.

Het evenement, wat alleen voor genodigden was, vond plaats bij de Apotheek op de Noordkade in Veghel. “Elke vijf jaar geef ik een lustrumfeest voor al mijn cursisten, om iets terug te kunnen doen voor hun trouwe lidmaatschap. Dus of je nu net bent begonnen in een les of al ruim twintig jaar in de school actief bent, dat maakt geen verschil“, vertelt Maertens. Samen met collega’s, naaste vrienden en familie was het een echt dansfeest. Dansers in de leeftijd van 18 tot en met 90 jaar stonden op de dansvloer en genoten van de muziek van dj Marijn Draait Door. 

Eigen visie en dansstijl
Maertens gaf nadat ze in 1990 afstudeerde aan de Rotterdamse Dansacademie (het huidige Codarts) een aantal jaren les op verschillende locaties voor diverse dans- en sportscholen. Op 12 april 1999 wilde ze haar eigen visie en dansstijl meer op de kaart zetten en startte haar dansschool. Een sprong in het diepe, maar het bleek de juiste. In wijkgebouw De Lapvoet en later in de oude Mariaschool aan de Van Coothstraat in Veghel kwamen er steeds meer dansers bij en ook de Keep Fit groepen werden uitgebreid. Na vijf jaar werd de samenwerking met de toenmalige Muziekschool een feit waarna ze met hen in 2014 naar de Noordkade verhuisde. “Naast het runnen van mijn eigen school ben ik inmiddels bijna tien jaar in dienst bij Phoenix Cultuur. Als dansdocent geef ik lessen en organiseer ik voorstellingen samen met collega’s.” 

Grote glimlach
Met een grote glimlach kijkt ze terug op het feest van afgelopen vrijdag 12 april. “Ik ben nog volop aan het nagenieten van deze bijzondere avond, alle prachtige cadeaus, lieve berichtjes en enthousiaste reacties. Op naar het volgende lustrum.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant