Nieuwe routes voor de Veghelse Wandelavondvierdaagse.
Nieuwe routes voor de Veghelse Wandelavondvierdaagse. Foto: Ad van de Graaf

Nieuwe routes voor de Avondvierdaagse in Veghel

Algemeen 2.890 keer gelezen

VEGHEL | Het Comité Stichting Avondvierdaagse Veghel is weer druk in de weer met de voorbereidingen voor het jaarlijks terugkerend evenement de wandelvierdaagse voor jong en oud. De 64e Veghelse Wandelavondvierdaagse wordt dit jaar gehouden op 11, 12, 13 en 14 juni. De afstanden die gelopen kunnen worden zijn: 3, 5, 10 en 15 kilometer. Inschrijven is bij Supervlaai in Veghel.

“Wij zijn er weer klaar voor. Wel de vertrouwde afstanden maar niet met dezelfde routes”, laat Godfried Gielen, voorzitter van stichting Wandel Avondvierdaagse Veghel, weten. “Dit jaar gaan we door andere wijken en zeker ook de nieuwe wijken in om een bezoek te brengen. Denk bijvoorbeeld aan Veghels Buiten en ‘t Ven.”
Met de nieuwe wandelroutes hoopt de organisatie ook een grotere doelgroep te bereiken. “Het is leuk voor de vaste deelnemers eens een keer elders te lopen. En het kan wellicht een stimulans zijn voor mensen die niet meer meededen omdat ze de routes op hun duimpje kenden. Nou, dit jaar is meedoen op de automatische piloot niet meer van toepassing!”

Meijerijplein
In verband met de verbouwing van de Bernadetteschool zijn, in tegenstelling tot voorgaande jaren, de start en het defilé dit jaar op het Meijerijplein. “Daar hebben we voldoende ruimte”, aldus Gielen. Naast de wethouder zal dit jaar ook de jeugdburgemeester de prijzen uitreiken op de vrijdag. Uiteraard is er na afloop voor iedereen een medaille.
Godfried Gielen hoopt ook dit jaar weer op vele deelnemers. Aan gebrek aan gezelligheid zal het niet liggen. “We hebben diverse gezelschappen die ons dit jaar muzikaal ondersteunen.”

Rolstoelers
Ook de vaste groep rolstoelers met hun begeleiders van de Watersteeg en het Aatrium zullen van de partij zijn. Bovendien is de avondwandelvierdaagse wederom een goede oefening voor de Nijmeegse Vierdaagse.
Deelname kost 3 euro per persoon. Dat geldt eveneens voor de begeleiders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant